y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Στη διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι φέτος αφιερωμένο το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, που διοργανώνει στο Πετρίτσι Σερρών, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2016, η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ,

Στόχος του συνεδρίου – το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», την Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών και το Δήμο Σιντικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Μακεδονίας θράκης- είναι να φέρει κοντά παραγωγούς, καταναλωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μία συζήτηση για την αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων, προσπαθώντας να δώσει τόσο την αγροτική όσο και την αστική διάσταση του θέματος.

Το συνέδριο, εκτός από το μείζον ζήτημα του νερού, θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τη διατήρηση των τοπικών σπόρων και φυλών, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, το θεσμικό πλαίσιο για τη βιολογική γεωργία, τις οικοτεχνίες και τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων. Στο πρόγραμμα προβλέπεται και παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών για τη βιολογική γεωργία και τη βιοποικιλότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Capsella».

Στα πλαίσια του εν λόγω συνεδρίου, η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας συνδιοργανώνει με το Δήμο Θεσσαλονίκης προσυνεδριακή ημερίδα στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016. Κατά την προσυνεδριακή εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση καταναλωτικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για το συνέδριο και τα θέματά του, τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων και το υπό ψήφιση νομικό πλαίσιο που τις διέπει. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με τις οργανώσεις καταναλωτών σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα. Παράλληλα με την ημερίδα θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με βιολογικά προϊόντα από παραγωγούς της ΕΑΒΒΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της ΕΑΒΒΕ (τηλ. 2313073007, eabbe2002@gmail.com).

Πηγή: agronews.gr
Από το Blogger.