y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη στη νέα αιφνίδια μεταφορά προσφύγων στη Δομή φιλοξενίας των Σερρών (110 πρόσφυγες Γεζίντι ήρθαν να προστεθούν στους 420 που ζουν εδώ και ένα μήνα στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ Σερρών στο 1ο χλμ Σερρών-Νιγρίτας) χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί οι τοπικές αρχές.

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,

Αρχικά πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/9) συνάντηση με τον συνεργάτη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωσήφ Αλεξανδρίδη στο Δημαρχείο, παρουσία εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων.

Στη συνέχεια ο κ. Αγγελίδης συγκάλεσε σε σύσκεψη το απόγευμα της Παρασκευής  τους βουλευτές της Π.Ε. Σερρών όπου συζητήθηκε το θέμα.

Συνάντηση της Πέμπτης
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με τον κ. Ιωσήφ Αλεξανδρίδη παρουσία εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, της δημοτικής συμβούλου Παναγιώτας Καλώτα από την παράταξη του Θεόδωρου Μηλίδη και του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Γιαννακίδη, από την «Διάβαση Πεζών». Ο Δήμαρχος Σερρών εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος, με τις μονομερείς κινήσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Για δεύτερη φορά έρχονται στο δήμο Σερρών πρόσφυγες, χωρίς να ενημερωθεί η δημοτική αρχή. Για δεύτερη φορά η κυβέρνηση μας αγνοεί και το καταγγέλλω. Είχατε δεσμευτεί στην συνάντηση που είχαμε ότι δεν θα φέρετε άλλους πρόσφυγες. Αθετήσατε την δέσμευση σας ενώπιον όλων. Δεν θα δεχθούμε άλλον αριθμό προσφύγων. Προτείνουμε ότι πρέπει οι πρόσφυγες να μοιρασθούν δίκαια και στους άλλους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ή σε δήμους άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων» ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο anexartitos.gr
Από το Blogger.