y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο  προπονητής του κορυφαίου σύγχρονου Έλληνα αθλητή, του καλύτερου στην ιστορία Έλληνα κολυμβητή, του ασημένιου Ολυμπιονίκη του Ρίο Σπύρου Γιαννιώτη, ο Νίκος Γέμελος αναλαμβάνει, μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες τεχνικός διευθυντής του τμήματος κολύμβησης του ΜΓΣ Πανσερραϊκού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ,

Μια τεράστια επιτυχία για τον Σερραϊκό Σύλλογο που αλλάζει επίπεδο και σε συνδυασμό με τη συμφωνία με τον Στέργιο Συλαίο που αναλαμβάνει επικεφαλής των προπονητών του Πανσερραϊκού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάδειξη μεγάλων κολυμβητών στο Νομό Σερρών. Ο Στέργιος Συλαίος είναι ο προπονητής που αναδεικνύει εδώ και δύο δεκαετίες πρωταθλητές στην κολύμβηση κάτι που αναγνωρίστηκε από συλλόγους της Αθήνας με τον Καβαλιώτη προπονητή να συνεργάζεται για επτά  χρόνια με Ολυμπιακό, Γλυφάδα και Αιγάλεω. 

«Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια με τον κ. Γκράτσιο, ήταν μια τιμητική πρόταση, είναι μια πρόκληση για εμάς πάντα το να μας καλούνε από μια άλλη πόλη, έχει τις δυσκολίες αλλά υπάρχει πάρα πολύ έντονη διάθεση και κυρίως η διάθεση από τον κ.Γκράτσιο και η αγάπη του για το τμήμα κολύμβησης του Πανσερραϊκού ήταν αυτή που μας έκανε να θέλουμε κι εμείς να συμβάλουμε όσο μπορούμε στο τμήμα» είπε ο Στέργιος Συλαίος στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών τονίζοντας ότι «εμείς αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να εμπνεύσουμε πρώτα από όλα τα παιδιά των Σερρών να έρθουνε στο κολυμβητήριο, να δίνουνε τον καλύτερο τους εαυτό και νομίζω ότι σε συνεργασία με όλο το τμήμα του Πανσερραϊκού κάτι καλό θα βγει».

Όσον αφορά για την εικόνα που έχει για τη Σερραϊκή κολύμβηση ο κ. Συλαίος (που είναι και πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Σερρών) είπε: «Γνωρίζω αρκετά πράγματα, γνωρίζω ότι υπάρχει μια πολύ καλή δυναμική, ότι πάρα πολλά παιδιά ασχολούνται με το άθλημα της κολύμβησης και νομίζω ότι με μία διαφορετική προσέγγιση και με ένα διαφορετικό όραμα όλα θα πάνε μια καλά». Όσο για την μικρή πισίνα που έχει το κολυμβητήριο Σερρών (τη στιγμή που δεν ολοκληρώνεται το νέο κολυμβητήριο) ο νέος προπονητής του Πανσερραϊκού είπε: «Η αλήθεια είναι ότι και από τη δικιά μας εμπειρία στην Καβάλα, το πόσο ταλαιπωρηθήκαμε για να καταφέρουμε κι εμείς να κάνουμε αυτό το στολίδι που έχουμε τώρα, αξίζει σίγουρα στις Σέρρες ένα καλύτερο κολυμβητήριο και είναι πραγματικά απορίας άξιο πως τα καταφέρνουν σε μια τόσο μικρή πισίνα να βγάζουμε τόσους πολλούς αθλητές». Για το στόχο που έχουν ο κ. Συλαίος είπε: «ο στόχος πάντα είναι υψηλός. Γνωρίζουμε ότι ερχόμαστε σε ένα πολύ καλό σωματείο, με πάρα πολύ καλή διάθεση από όλους για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό θέλει επιμονή και υπομονή. Σίγουρα είναι ο στόχος να βγάλουμε Σερραίους αθλητές».

Ο Στέργιος Συλαίος μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την τεράστια επιτυχία του Σπύρου Γιαννιώτη και του προπονητή του, Νίκου Γέμελου (είναι φίλοι και κουμπάροι ενώ έχει συνεργαστεί μαζί τους πολλά χρόνια) : «Σίγουρα για μένα ήταν μια μεγάλη χαρά, γιατί έχω την ευτυχία να έχω συνεργαστεί για πολλά χρόνια με τον Σπύρο Γιαννιώτη και τον Νίκο Γέμελο, με τον οποίο μας συνδέει μακρόχρονη φιλία και κουμπαριά, ζούμε πολλά χρόνια την αγωνία, τους κόπους και πως αυτό είχε αυτήν την ευτυχή κατάληξη. Νομίζω ότι όταν φτάνεις σε τόσο μεγάλες επιτυχές και μάλιστα με τόση μεγάλη χρονική διάρκεια, μιλάμε για έναν αθλητή που επί 20 χρόνια υπηρετεί αυτόν το σκοπό και πετυχαίνει απίστευτους στόχους με ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και με ιδιαίτερη επιμονή και υπομονή. Νομίζω ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση από πάρα πολλούς αθλητές που αν ψάξουν την καριέρα του, τον τρόπο με τον οποίο έχει πετύχει το στόχο, νομίζω ότι θα τρελαθούνε από αυτά που έχει κάνει αυτό το παιδί». Για το χαρακτήρα του είπε: «Είναι πολύ χαμηλών τόνων, είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, πάρα πολύ συνεργάσιμος και πάντα σε εντυπωσιάζει με τη συμπεριφορά του».

Προσωπική επιτυχία για τον Ζήση Γκράτσιο αποτελεί η συνεργασία του συλλόγου με τους δύο κορυφαίους προπονητές της χώρας μας. Ο έφορος του τμήματος κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, που είχε καταφέρει να πάρει μεταγραφή στο σύλλογο τον Οδυσσέα Μελαδίνη, αθλητή που μας εκπροσώπησε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, θέλοντας να ολοκληρώσει το όραμα του για την αναβάθμιση του αγωνιστικού τμήματος του συλλόγου κατάφερε να πετύχει τη συνεργασία με δύο προπονητές που έχουν γράψει ιστορία στην Ελληνική κολύμβηση. Ο Ζήσης Γκράτσιος είπε στην ΕΡΤ Σερρών:  «Πιστεύουμε ότι η παρουσία αυτών των δύο ανθρώπων, με τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους θα βοηθήσουν την αγωνιστική ομάδα του Πανσερραϊκού κι εγώ ευελπιστώ ότι όσο θα διαρκέσει η συνεργασία μας το όφελος θα είναι πολλαπλό για το σύλλογο και κυρίως για τους Σερραίους προπονητές που θα είναι μαζί με τον κ. Γέμελο και τον κ. Συλαίο στην αγωνιστική ομάδα. Προπονητές που θα αποκτήσουν και αυτοί εμπειρίες»  Για το αν ήταν εύκολο να πειστούν αυτοί οι προπονητές να έρθουνε στον Πανσερραϊκό ο κ. Γκράτσιος είπε «καταρχήν με τον Στέργιο το Συλαίο μας συνδέσει πολύχρονη φιλία και εκτίμηση, γνωρίζει πολύ καλά ο ένας τον άλλον, γνωρίζει καλά το πάθος των Σερραίων για την κολύμβηση. Πιστεύω ότι δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να συνεργαστούνε με τον Πανσερραϊκό γιατί αυτή τη στιγμή ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός είναι από τους κορυφαίος συλλόγους της περιφέρειας». Ο Ζήσης Γκράτσιος μετά τη μεταγραφή του Οδυσσέα Μελαδίνη στον Πανσερραϊκό (ο μοναδικός αθλητής Σερραϊκού συλλόγου που αγωνίστηκε στο Ρίο), φέρνει στο σύλλογο τους δύο κορυφαίους προπονητές, ποιος είναι ο επόμενος στόχος; Ο ίδιος λέει: «δεν υπάρχει επόμενος στόχος. Επόμενος στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε βήμα βήμα και πιστεύω ότι θα πετύχουμε. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος. Να πετύχει και αυτή η κίνηση και πιστεύω ότι θα πετύχει γιατί δεν είναι τυχαία άτομα του χώρου, είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην Ελλάδα και όλοι θα κερδίσουμε από τη συνεργασία μαζί τους, και η διοίκηση και τα παιδιά και οι προπονητές».

Του Βασίλη Αναστασιάδη | Πηγή: ert.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.