y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, Αφροδίτης Σταμπουλή περί δήθεν σκανδάλου σε διαγωνισμό που διενήργησε για τη σίτιση μεταναστών στο Νομό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,

Η βουλευτής κατήγγειλε το μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, ότι μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων έναντι του ποσού των 750.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, μέχρι τις 19 Αυγούστου 2016, η σίτιση των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας στην παλαιά Γεωργική σχολή Σερρών πραγματοποιείτο με μέριμνα του 10ου Συντάγματος Πεζικού, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 96 του Ν. 4368/16, βάσει των οποίων έχουν ανατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις οι αρμοδιότητες σύναψης και υλοποίησης παρακολούθησης συμβάσεων με αντικείμενο τη σίτιση προσφύγων - μεταναστών στα υφιστάμενα κέντρα- δομές φιλοξενίας.

Την 20η Αυγούστου 2016, με διαταγή του ΓΕΣ (αναρτητέα στο διαδίκτυο με ΑΔΑ: 66ΧΝ6-ΔΣ4 της 9ης Αυγούστου 2016), αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης μέχρι το τέλος Αυγούστου, από την εταιρεία catering CORINTHIAN PALACE CATERING A.E., μετά από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 ευρώ και τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διευκρινίζει περαιτέρω ότι με νεώτερη διαταγή του -αναρτητέα στο διαδίκτυο την 10η Αυγούστου 2016-, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 88.050 ευρώ για τη σίτιση των προσφύγων από εταιρία catering, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται όμως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το υπόψη θέμα ακυρώθηκε, διότι από την 8η Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 4412/16 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών) και εκδόθηκε νέα διαταγή για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με βάση τη νέα νομοθεσία.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Από το Blogger.