y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Εστω και με καθυστέρηση, τα «λιοντάρια» βρυχήθηκαν και βγήκαν από τον λήθαργο – Ξεκίνησε επίσημα η προετοιμασία, μπαίνουν οι βάσεις για τη νέα χρονιά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ,

Πρεμιέρα προχθές για τον Πανσερραϊκό. Εστω κι αν ήρθε με καθυστέρηση. Εστω κι αν ήταν φτωχή από πλευράς έμψυχου υλικού, αλλά και κόσμου. Από το να μην υπάρχει κάτι ζωντανό ωστόσο μέχρι και τώρα, μάλλον είναι προτιμότερο.

Τα λίγα συνθήματα, που ακούστηκαν από τους οργανωμένους, που βρέθηκαν στο Δημοτικό γήπεδο των Σερρών έδωσαν αναμφίβολα ψυχολογία στον Διλμπέρη, αλλά και στους λίγους εναπομείναντες από το περσινό ρόστερ, αλλά και στους νεοφερμένους. Βέβαια, αυτή ήταν η αρχή. Η προσπάθεια συνεχίζεται από τον Χρήστο Κοράκη και τον Παναγιώτη Διλμπέρη, έτσι ώστε η ομάδα να ενισχυθεί όλο και περισσότερο καθημερινά.

Πήραν ψυχολογία

Το προχθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις χαλάρωσης από το χθεσινό επιτελείο της ομάδας, μιας και η ομάδα αναχωρεί αύριο για τον Βώλακα της Δράμας. Οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, επευφήμησαν τους νεοαποκτηθέντες Τσουβαλτσίδη, Τσούτση, καθώς και τα υπόλοιπα νέα παιδιά, που βρέθηκαν στην πρώτη προπόνηση αποδεικνύοντας ότι είναι ζωντανός ο Πανσερραϊκός.

Παρόντες στο Δημοτικό Γήπεδο από πλευράς της διοίκησης ήταν ο Χρήστος Κοράκης, ο Γιώργος Κουρτίδης, ο Σωτήρης Βλάχος και ο Ακης Τρέντσιος.

Οι παρουσίες

Ηταν μία πρώτη προπόνηση, που δεν είχε πολλούς παίκτες, με την έννοια ότι αναμένονται κινήσεις κι άλλες. Οι 10 που ανανέωσαν ήταν εκεί (Μέλκας, Ιωαννίδης, Σιάκκας, Βοσκόπουλος, Ρούτσης, Τσιμίκας, Καψάλης, Παπατζίκος, Ανδρέου και Τσομαχασβίλι), όπως επίσης και εννιά από του νέους του Πανσερραϊκού, καθώς επίσης και οι πέντε νεοαποκτηθέντες (Τσουβαλτσίδης, Τσούτσης, Τσελεπίδης, Παναγιωτίδης, Κτιστόπουλος). Ηταν επίσης και οι τρεις υπό δοκιμή Γάλλοι. Ολοι αυτοί γέμισαν τον αγωνιστικό χώρο. Από τους παίκτες του ΠΑΟΚ αναμένεται και η έλευση του Κάκκο. Ο παίκτης θα ενσωματωθεί από αύριο με την ομάδα στο Βώλακα.

Οσον αφορά τους νέους παίκτες, ο Παναγιώτης Διλμπέρης θα αποφασίσει ποιοι θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί ηλικιακά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα νέων και αν δεν απορροφηθούν από την πρώτη ομάδα πρέπει να βρουν σύλλογο για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Αυτοί είναι οι Βασίλης Κασίμης (τερματοφύλακας), Πολυχρόνης Ταχματζίδης (δεξί μπακ), Αλέξης Δάλας(δεξί μπακ), Ιάκωβος Παυλίδης(στόπερ), Πέτρος Γρατζάκης(μεσοεπιθετικός), Στέφανος Μαγούδης (επιθετικός), Νίκος Τζιούφας (μεσοεπιθετικός), Περικλής Καραγιάννης(αριστερό μπακ) και Ηλίας Μαυρίδης(μεσοεπιθετικός).

Από εκεί και πέρα, ο Παναγιώτης Διλμπέρης με τους συνεργάτες του, τον γυμναστή Λάμπρο Ιωάννου και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Τάσο Αποστολόπουλο, υποσχέθηκαν πολύ δουλειά για να κερδίσει ο Πανσερραϊκός το χαμένο έδαφος.

Η συνάντηση με Αρχοντίδη

Μια ευχάριστη συνάντηση είχε ο Παναγιώτης Διλμπέρης στα αποδυτήρια μετά από το τέλος της πρώτης προπόνησης. Ο προπονητής, που έγραψε ιστορία με τον Πανσερραϊκό, ο 79χρονος, Χρήστος Αρχοντίδης, επισκέφθηκε στο γραφείο του, τον 42χρονο Παναγιώτη Διλμπέρη. «Δάσκαλε σε θέλουμε κοντά μας. Να έρχεσαι συχνά στο γήπεδο», είπε ο νυν προπονητής στον πρώην, που θα βρίσκεται και στην σημερινή προπόνηση πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ντουπρέ και Μαφουτά στην «πρώτη»

Αρχικά ήταν να έρθουν τρεις, αλλά τελικά θα είναι τέσσερις συνολικά οι Γάλλοι. Οι τρεις εξ αυτών – που βρίσκονται από την Κυριακή στις Σέρρες προκειμένου, λογικά, να γίνει κίνηση για την απόκτηση τους, εφόσον δώσει το «οκ» και ο Παναγιώτης Διλμπέρης – βρέθηκαν χθες στην «πρώτη» προπόνηση της ομάδας.

Ο Διλμπέρης λογικά θέλει να πάρει και μία γεύση από τη δράση τους. Ο ένας είναι τερματοφύλακας και το όνομα του είναι Αντονι Ντουπρέ, γεννημένος στις 2/12/1994. Ο 21χρονος πορτιέρο έμεινε ελεύθερος από την Βαλενσιέν, η οποία αγωνίζεται στην 2η κατηγορία της Γαλλίας. Τη σεζόν που πέρασε είχε μία συμμετοχή, ενώ έχει υπάρξει διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, όντας προϊόν των ακαδημιών της Μπορντό.

Οσον αφορά τον δεύτερο ακόμη δεν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες από τον Πανσερραϊκό για το βιογραφικό του, αλλά είναι νεαρός επιθετικός, το όνομα του είναι Γκλεν Μαφουτά και αγωνιζόταν επίσης στην Β΄ Γαλλίας. Τέλος, όπως μεταφέρθηκε και χθες, μέχρι αύριο αναμένεται να φτάσει ακόμη ένας Γάλλος, που αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και θα ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία των «λιονταριών».

Στο «μικροσκόπιο» και ο Φουσού!

Ο τρίτος της παρέας από τους Γάλλους είναι ο Τζέσι Λαντό Φουσού. Με καταγωγή από το Κονγκό. Είναι 23 χρονών, μέσος (γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1992). Επαιξε τα τελευταία χρόνια στο Βέλγιο. Πέρσι, αγωνίστηκε για την ακρίβεια στην Λα Λουβιέρ, στην τρίτη κατηγορία. Εκανε 27 ματς. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί και στη δεύτερη κατηγορία με τη φανέλα της Τούμπιζε, όπου είχε 17 συμμετοχές και 1 γκολ. Μάλιστα, θα πρέπει να καταγραφεί ότι ο Φουσού είχε βρεθεί στον Παναθηναϊκό την περίοδο 2010-2011. Για την ακρίβεια, ήταν στην ομάδα των νέων του «τριφυλλιού».

Ενας παλιός γνώριμος

Θα πρέπει να καταγραφεί, ότι τους Γάλλους παίκτες έφερε στον Πανσερραϊκό, ένας παλιός γνώριμος και για την ακρίβεια, ο Γιουνές Μπενζελούν. Ο Γαλλομαροκινός αγωνίστηκε στα «λιοντάρια» την περίοδο 2007-08 και είχε πανηγυρίσει την άνοδο στη Super League.

Επευφημήθηκε ο Τάντιτς

Θέλει να ακολουθήσει την καριέρα του αδερφού του στα «λιοντάρια». Ο λόγος για τον 19χρονο, Ματίγια Τάντιτς, που είναι στις Σέρρες, έκανε προπόνηση και λογικά θα αποκτηθεί από τα «λιοντάρια». Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι επευφημήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας, ίσως και περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Διλμπέρης: «Θέλω να δω γεμάτο γήπεδο»

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης, νέος τεχνικός του Πανσερραϊκού, έκανε ασφαλώς και τις πρώτες καθιερωμένες δηλώσεις, μιας και η ομάδα μπήκε πλέον σε αγωνιστική περίοδο. «Οι Σέρρες είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Γνωρίζω πάρα πολλά άτομα. Εχω ζήσει αρκετά σημαντικές στιγμές. Το γήπεδο θέλω να το δω γεμάτο, όπως πριν από τέσσερα χρόνια, που ο Πανσερραϊκός αγωνίστηκε στην Super League. Θα κάνω ότι είναι καλύτερο, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ομάδα στο έπακρο και να παρουσιάσουμε μία αξιόμαχη και ανταγωνιστική ομάδα. Γίνονται κινήσεις, κάνουμε συζητήσεις με παίκτες. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τη διοίκηση, που με επέλεξε ως προπονητή. Θέλουμε να κάνουμε εξ αρχής μία ποιοτική ομάδα και να βάλουμε τις βάσεις, έτσι ώστε να έχει μέλλον αυτή η ομάδα. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να παρουσιάσουμε έναν Πανσερραϊκό αντάξιο της ιστορίας του», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Διλμπέρης, με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας.

Βώλακας αντί για Μπάνσκο

Αλλαγή δεδομένων και δη της τελευταίας στιγμής προέκυψε όσον αφορά το μέρος, που θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ο Πανσερραϊκός, καθώς κάποια λειτουργικά θέματα, που έχουν να κάνουν με την χρησιμοποίηση των γηπέδων στο Μπάνσκο, ανάγκασαν τους ανθρώπους της ομάδας να διαφοροποιήσουν το πλάνο τους και τελικά να αλλάξουν τοποθεσία. Ετσι, οι «κόκκινοι» θα μεταβούν στον Βώλακα Δράμας από αύριο, μέχρι και το Σάββατο στις 27 του μηνός. Για δέκα μέρες, ο Διλμπέρης θα προσπαθήσει να περάσει το πλάνο του και τη φιλοσοφία του. Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού θα έχει στη διάθεση του θα δουλέψει με όλο το ρόστερ, που θα έχει στην διάθεση του, πάνω στην φυσική κατάσταση κυρίως, έχοντας προετοιμάσει σε συνεργασία με τον γυμναστή, Λάμπρο Ιωάννου ένα τέτοιο πρόγραμμα, ικανό να ανεβάσει άμεσα στροφές στην ομάδα. Συν τοις άλλοις, έτσι θα είναι και πιο εύκολο να έρθουν κάποιοι νέοι παίκτες, που θα αποκτηθούν, αφού είναι γεγονός ότι έχει ελλείψεις.

Φιλικό με Δόξα

Μάλιστα, μετά από την επιστροφή του από τον Βώλακα, ο Πανσερραϊκός θα δώσει, λογικά στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών, το πρώτο του φιλικό παιχνίδι και θα αντιμετωπίσει τη Δόξα Δράμας του Κώστα Βασιλακάκη. Από εκεί και πέρα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για φιλικό στις 3 ή 4 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ήδη καταγραφεί, ενώ από εκεί και πέρα στις 11 Σεπτεμβρίου η ομάδα του Πανσερραϊκού θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό. Τέλος υπάρχει συμφωνία και με τον Αιγινιακό, αλλά η ημερομηνία θα καθοριστεί από το πότε θα γίνει η σέντρα του πρωταθλήματος. Συν τοις άλλοις, είναι και το Κύπελλο στη μέση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ,

Πηγή: metrosport.gr
Από το Blogger.