y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Έκρηξη της χρήσης των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών λόγω capital controls, αλλά με μειωμένη την αξία των συναλλαγών εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΓΟΡΑ, Capital Controls,

Την ίδια στιγμή, άλλη μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνών Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) επιβεβαιώνει την άνοδο των πληρωμών στα σούπερ μάρκετ με πλαστικό χρήμα, αποτυπώνει δε και τις υψηλές προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις για αυτού του είδους τις συναλλαγές.

Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ελλάδας στο πλαίσιο της «επισκόπησης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος» κάνει γνωστό ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2015 ο συνολικός αριθμός των καρτών (χρεωστικές και πιστωτικές) αυξήθηκε κατά 11,26% ή 1,4 εκατομμύρια κάρτες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους και ανήλθε σε 14,2 εκατομμύρια.

Για το ίδιο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα οι συναλλαγές ανέβηκαν κατά 59% και η συνολική αξία 12%. Όλο το 2015 καταγράφηκαν 281,2 εκατομμύρια συναλλαγές και ήταν συγκριτικά με το 2014 περισσότερες κατά 33%. Η αξία των περσινών συναλλαγών ανήλθε στα 53,2 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένη κατά 12% σε σχέση με εκείνη του 2014.

Έκρηξη χρήσης των πιστωτικών-χρεωστικών χαρτών και στις Σέρρες

Την προτίμηση των Σερραίων στις πιστωτικές αλλά και τις χρεωστικές κάρτες επιβεβαίωσαν και οι Σερραίοι επιχειρηματίες που έκαναν λόγο για μία μέθοδο πληρωμής που διευκολύνει τις συναλλαγές. Όπως μας δήλωσε ο Σερραίος επιχειρηματίας κ. Χατζηδημητριάδης: «Από τότε που επιβλήθηκαν τα Capital Controls οπωσδήποτε η πιστωτική κάρτα ανέβηκε διότι δεν μπορεί ο κόσμος με 400 ευρω στην τσέπη την εβδομάδα και με τις υποχρεώσεις που έχει να μπορέσει να τα βγάλει πέρα άρχισε και δουλεύει την κάρτα, μετρητο  δεν δίνει, βγάζει την κάρτα. Οι μεγαλύτεροι δεν χρησιμοποιούν την κάρτα συνήθως οι νεότεροι ειδικά οι 30 ετών και πάνω είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που χρησιμοποιούν την κάρτα».

«Το έχουμε διαπιστώσει αυτό, βλέπουμε πως ο κόσμος χρησιμοποιεί την κάρτα και ειδικά την χρεωστική και όχι την πιστωτική αυτή που του δίνει την δυνατότητα να κάνει ανάληψη από τον λογαριασμό του. Ναι μας διευκολύνει αρκεί να γίνεται η δουλειά μας», μας δήλωσε επίσης ο Σερραίος επιχειρηματίας κ. Αμανατίδης.

Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.