y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μία φορά οι σχολικές καθαρίστριες (Ά/βάθμια και ΄Β/βάθμια) του Δήμου Σερρών οι οποίες δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα των τελευταίων δύο μηνών.


Για αρκετές εξ αυτών τα εν λόγω ποσά αποτελούν το μοναδικό τους εισόδημα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα πέρα από το οικονομικό κομμάτι οι εργαζόμενες στην καθαριότητα αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας καθώς δεν ξέρουν αν θα εργάζονται την επόμενη χρονιά.

Το πρωί της Πέμπτης 30/6 οι εργαζόμενες στην καθαριότητα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Εργατικού Κέντρου ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Όπως μας δήλωσε η κ. Πασχαλάκη Ευδοξία Γενική Γραμματέας του Σωματείου του Συλλόγου Καθαριστριών Ν. Σερρών: «Είμαστε απλήρωτες τους τελευταίους δύο μήνες Μάιο και Ιούνιο. Μας έχουν κόψει 10% από τα χρήματα μας την προηγούμενη χρονιά, ενώ μας υποσχέθηκαν πως θα μας τα δώσουνε δεν έγινε κάτι τέτοιο και με την ΚΥΑ η οποία δεν έχει βγει ακόμη που κάθε φορά περιμένουμε να έρθει Σεπτέμβριο-Οκτώβριο δεν ξέρουμε αν θα μας ξαναπάρουμε ή όχι. Εκτός από αυτά είμαστε καθαρίστριες δύο ταχυτήτων υπάρχουν οι μόνιμες και οι συμβασιούχες εμείς είμαστε με σύμβαση έργου οι οποίες είμαστε και αδικημένες. Η πληρωμή μας είναι από 100 ευρώ μέχρι 300 ευρώ καθαρίζουμε τα σχολεία όλους τους κοινόχρηστους χώρους αλλά πληρωνόμαστε με αυτά τα χρήματα. Δεν έχουμε ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πάσχα, ούτε άδειες, ούτε αρρώστια δικαιούμαστε. Μας έχουν βγάλει από τα βαρέα και από τα ανθυγιεινά».

Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με τον Πρόεδρο κ. Άλκη Απιδόπουλο να δηλώνει: «Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με την έναρξη της Σχολικής χρονιάς το Εργατικό Κέντρο ήταν και θα είναι δίπλα στις εργαζόμενες στην καθαριότητα. Πρέπει τα σχολεία να είναι καθαρά να υπάρχει υγεία, εδώ και καιρό η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους. Δεν είναι εργαζόμενοι κατά εργολαβία, είναι εργαζόμενοι που εργάζονται στον Δημόσιο τομέα με μειωμένο ωράριο και πρέπει να γίνουν αορίστου χρόνου, να επανέλθουν στα βαρέα και ανθυγιεινά και ξαφνικά τους κόβουν και ένα 10%  από τους μισθούς ο οποίος είναι πενιχρός. Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το εργασιακό καθεστώς για τη νέα σχολική χρονιά».

«Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογο Διδασκάλων στηρίζει το δίκαιο αγώνα των καθαριστριών καλύπτουν πάγιες ανάγκες στα σχολεία. Να λήξει το καθεστώς «Γαλέρας» το οποίο εργάζονται και η αβεβαιότητα που έχουνε οι εργαζόμενοι των 300 ευρώ. Ζητάμε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στα σχολεία και όλα τα αιτήματα των καθαριστριών να γίνουν δεκτά», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σερρών κ. Πασχάλης Στεφάνου.

Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.