y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Δέσμευση στον Βουλευτή Μ. Τζελέπη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι τα Στρατόπεδα του Ν. Σερρών θα παραμείνουν στον Δήμο με βάση τις προϊσχύουσες Συμφωνίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ,

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Πέμπτης 21-7-2016 στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τοποθετήθηκε εκτενώς για το μεγάλο ζήτημα της αξιοποίησης των Στρατοπέδων «Εμμανουήλ Παπά», «Παπαλουκά» και την «Αποθήκη Λευκώνα».

Στην τοποθέτησή του, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις προϊσχύουσες Συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σερρών, τις οποίες και κατέθεσε στα Πρακτικά.

Επίσης, ο κ. Τζελέπης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα άρθρα 10 και 11 του παρόντος Νομοσχεδίου, εξέφρασε την ανησυχία ότι: «με τη ρήτρα του 5% ως τίμημα επί της αντικειμενικής αξίας που όρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κανένας από τους Δήμους, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, δεν θα έχει την δυνατότητα αξιοποίησης των Στρατοπέδων, και συνεπώς τα Στρατόπεδα της πόλης των Σερρών θα παραμείνουν στην κυριότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».


Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής δήλωσε ότι: «Τα Στρατόπεδα ανήκουν στον λαό και είναι ανεπίτρεπτο από την λογική αυτή να περάσουμε στην λογική ότι εκποιούνται από την Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών της».

Απάντηση Καμμένου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, μετά την Ομιλία του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Σερρών, κ. Μιχάλη Τζελέπη ζήτησε το λόγο και δεσμεύτηκε από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων ότι: «Τα στρατόπεδα του Ν. Σερρών θα εξαιρεθούν από την Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και θα παραμείνουν στον Δήμο με βάση τις προϊσχύουσες Συμφωνίες».


Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.