y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο 22χρονος Αλέξανδρος Μασιαλάς (Alexander Massialas) (γεν.1994), είναι 1ος στην διεθνή κατάταξη στην ξιφασκία-φλερέ, και ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στη φωτογραφία ο Αλέξανδρος Μασιαλάς στη συνάντηση της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα
Ο Αλέξανδρος Μασιαλάς είναι όχι μόνο Ελληνικής καταγωγής (πατέρας ο Γρηγόρης Μασιαλάς, μητέρα από την Ταϊβάν), αλλά όλοι οι προπάτορές του ήταν… δημότες Σερρών!!!


Όπως μας ενημέρωσε ο παππούς του Φρίξος Μασιαλάς

Ο Αλέξανδρος Μασιαλάς συμμετέχει ως μέλος της Αμερικανικής Εθνικής ομάδος παρ’όλο που είναι τρισέγγονος του Σωτήρη Μασαλά, δισέγγονος του Τζώρτζη Μασαλά, εγγονός του Φρίξου Μασιαλά, και γιός του Γρηγόρη Μασιαλά, όλοι δημότες Σερρών, αλλά ο ίδιος δεν είναι Έλλην υπήκοος χάριν «πεπαλαιομένων και γραφειοκρατικών εμποδίων», όπως μας τόνισε οπαππούς του, στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Ασημένιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Ο Αλέξανδρος κατέκτησε το 2015 το ασημένιο μετάλιο στους Παγκόσμιους αγώνες ξιφασκίας που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα της Ρωσίας πριν από ένα ακριβώς χρόνο. (13-19/7/2015).


Ο πατέρας του Γρηγόρης Μασιαλάς (Greg Massialas) ήταν ξιφομάχος της ομάδας των ΗΠΑ στις ολυμπιάδες του 1984 και 1988, ενώ τώρα είναι στο προπονητικό τημ της ομάδας. Η αδελφή του Αλέξανδρου, Σαμπρίνα συμμετέχει, σε υψηλό επίπεδο, στις γυναικείες Εθνικές ομάδες ξιφασκίας.

Είναι επίσης φοιτητής στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Ο Αλέξανδρος Μασιαλάς με τον πατέρα του Γρηγόρη, ο οποίος συμμετείχε σε δυο Ολυμπιάδες (1984-1988) και είναι μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ
Οι ευχές όλων μας είναι μαζί του στην προσπάθεια κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.