y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Απαγορευτικό κατανάλωσης νερού για το Χιονοχώρι εξέδωσε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (16/7) η ΔΕΥΑΣ διότι βάσει των αποτελεσμάτων από τη δεξαμενή και το δίκτυο νερού διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μικροβιακή επιβάρυνση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΕΥΑΣ, ΧΙΟΝΟΧΩΡΙ

Κωστας Χασαπίδης: Χλωρίωση & έλεγχος δειγμάτων

«Από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε τους καθαρισμούς δικτύου και δεξαμενής και υπερχλωρίωση και των δύο» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών Κώστας Χασαπίδης, συμπληρώνοντας πως τη Δευτέρα (18/7) πήρανε ξανά δείγματα και αύριο Τετάρτη (20/7) θα έχουν τα αποτελέσματα, οπότε ή θα γίνει άρση απαγορευτικού ή συνέχιση των ερευνών για τα αίτια της μόλυνσης.
Ο κ. Χασαπίδης είπε πως ο οικισμός υδροδοτείται από την Οινούσα, όπου οι προ είκοσι ημερών έλεγχοι έδειξαν πως το νερό είναι πεντακάθαρο και σήμερα για προληπτικούς λόγους ελήφθησαν και πάλι δείγματα.

Νέο το δίκτυο ύδρευσης και η δεξαμενή

Να θυμίσουμε ότι το έργο όλου του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό είναι καινούργιο, (μόλις πριν 2 χρόνια ολοκληρώθηκε και ο προϋπολογισμός του έργου έφτασε της 762.000€ για τη κατασκευή νέου δικτύου) ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Χασαπίδη, επειδή η κατανάλωση δεν είναι μεγάλη και επειδή κάτοικοι μιλούν για δυσοσμία, ενδεχομένως να λιμνάζουν τα νερά, το χλώριο να βγαίνει στην επιφάνεια και προκαλείται δυσοσμία.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται προκειμένου να βρεθεί η εστία και η αιτία της μόλυνσης.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.