y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο Γιώργος Κυριάζος με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη και την Καστοριά γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1995. Στην ηλικία των 12 ετών έγινε μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Χρυσούπολης Καβάλας, όπου διδάχθηκε τη Θεωρία της Μουσικής και ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με μουσικά όργανα, όπως το βαρύτονο και το αλτικόρνο. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και κιθάρας, ενώ στην ηλικία των 16 ετών ξεκίνησε τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.


Τον Οκτώβριο του 2014 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο νυχτερινό κέντρο “Ακρόαμα live” στο Άργος Ορεστικό, στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2015 στο “Theatro live” στη Βέροια και από τον Δεκέμβριο του 2015 εμφανίζεται στο “Αποικία live” στην Θεσσαλονίκη.


Φωτογραφία: Θανάσης Αυξεντίδης

Σήμερα κυκλοφορεί το νέο του κομμάτι “Χίλιες δυο πληγές” σε μουσική των Ισαάκ Ηρακλείδη και Αντώνη Τζικούδη και στίχους του Δάμου Φωτιάδη.


Την παραγωγή του τραγουδιού έχουν επιμεληθεί ο Αντώνης Τζικούδης και ο Θάνος Μυλωνάς.


Φωτογραφία: Θανάσης Αυξεντίδης

To SerresLand Team συνάντησε από κοντά τον ανερχόμενο τραγουδιστή Γιώργο Κυριάζο και φρόντισε να μάθει ποιος είναι ο νεαρός καλλιτέχνης που εισέβαλε δυναμικά στο χώρο της δισκογραφίας. Ευχάριστος και ευγενικός δεν δίστασε να απαντήσει σε όσα ερωτήματα του θέσαμε και να μας μιλήσει για το νέο του κομμάτι “Χίλιες δυο πληγές”.


Η πρώτη σου επαφή με την μουσική ποια ήταν;

Η πρώτη μου επαφή με την μουσική ήταν στο γυμνάσιο. Έγινα μέλος της φιλαρμονικής του Δήμου Χρυσούπολης Καβάλας όπου εκεί διδάχθηκα την θεωρία της μουσικής και ήρθα σε επαφή με αλτικόρνο και βαρύτονο. 

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα;

Από νεαρή ηλικία συνήθιζα να ακούω το είδος της μουσικής το οποίο τραγουδάω. Πιο συγκεκριμένα μεγάλωσα ακούγοντας παλιούς λαϊκούς τραγουδιστές αλλά και νέους καταξιωμένους.

Πότε ξεκινά η ενασχόλησή σου με τη μουσική «πιο επαγγελματικά»;

Η πρώτη μου επαφή με το τραγούδι σε επαγγελματικό επίπεδο έγινε όταν ήμουν 16 ετών. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησα να εμφανίζομαι σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

Πότε συνειδητοποιείς ότι το πράγμα έχει σοβαρέψει;

Το πιο "εντατικό" , αν θα μπορούσα να το αποκαλέσω έτσι ενδιαφέρον μου για το τραγούδι εμφανίστηκε όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ για πρώτη φορά με το νυχτερινό κέντρο Ακρόαμα live στον νομό Καστοριάς . 

Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει περισσότερο στο επάγγελμα του τραγουδιστή;

Θαυμάζω την ικανότητα των τραγουδιστών να διασκεδάζουν τον κόσμο και επιπλέον μου ενθουσιάζει ο ιδιαίτερος δεσμός του καλλιτέχνη με το κοινό  κατά την διάρκεια της εμφάνισης. 

Τι κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

Τον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να τον μοιράζομαι με τα αγαπημένα μου πρόσωπα χωρίς ωστόσο να παραμελώ τις υπόλοιπες ασχολίες μου. 

Πες μας τρία πράγματα που σε αντιπροσωπεύουν.

Αν μου δινόταν η ευκαιρία να με χαρακτηρίσω θα έλεγα πως είμαι άνθρωπος που αγαπάει τις ασχολίες του και τον ενδιαφέρει να εξελίσσεται με τη  πάροδο του χρόνου.. Επιπλέον η ειλικρίνεια για μένα είναι βασικό στοιχείο της προσωπικότητας μου.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;

Μόλις ολοκλήρωσα τις εμφανίσεις μου στον νυχτερινό μαγαζί Αποικία live. Επιπλέον αυτή την περίοδο έχει κυκλοφορήσει το νέο μου τραγούδι με τίτλο ‘’Χίλιες δυο πληγές’’ και έχω ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις μου σε νυχτερινά μαγαζιά .

Θα άλλαζες κάτι μέχρι τώρα από την ζωή σου;

Είμαι ευχαριστημένος τόσο με την επαγγελματική όσο και με την προσωπική ζωή και για αυτό τον λόγο δεν θα ήθελα να αλλάξω κάτι. 

Πόσο σε επηρεάζει η άσχημη κατάσταση της χώρας μας;

Σίγουρα τα προβλήματα είναι εμφανή και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία και την καθημερινότητα των ανθρώπων...ωστόσο εγώ προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και να πιστεύω ότι με αρκετή υπομονή και επιμονή θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. 

Έχεις κάποιο τραγούδι που να το λες και να θυμάσαι κάποιον δικό σου άνθρωπο;

Συνήθως επιλέγω να ερμηνεύω κομμάτια που με εκφράζουν και αφορούν διάφορες περιόδους της ζωής μου, και για αυτό μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο από αυτά. 

Ταυτίζεσαι με τα τραγούδια;

Θεωρώ ό,τι η ταύτιση με τα τραγούδια είναι αποτέλεσμα βιωμάτων και εμπειριών του κάθε καλλιτέχνη. 

Γίνεσαι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας;

Κύριος σκοπός μου όταν τραγουδάω είναι να μεταδίδω στο κοινό αυτό που αισθάνομαι έτσι ώστε να γινόμαστε όλοι μερος του κάθε τραγουδιού.

Με ποιον καλλιτέχνη που δεν έχεις συνεργαστεί μέχρι τώρα θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θαυμάζω τον Αντώνη Ρέμο, τον Πάνο Κιάμο, το Νίκο Βέρτη καθώς και τον Γιώργο Μαζωνάκη. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεργαστώ με έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη σαν αυτούς. 

Ετοιμάζεις κάποια καινούργεια δουλειά άμεσα;

Βρισκόμαστε σε διαδικασία δημιουργίας του νέου μου τραγουδιού μαζί με τους συνεργάτες μου, το οποίο σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι.

Τέλος σχολίασέ μας πως προέκυψε το τραγούδι που θα κυκλοφορήσεις...

Το νέο μου τραγούδι είναι αποτελέσματα μια επιτυχημένης συνεργασίας με στενούς μου φίλους και συνεργάτες. Και δημιουργήθηκε έπειτα από αρκετή δουλειά και ενασχόληση! Ελπίζω ο κόσμος να το αγαπήσει όσο το έχω αγαπήσει και εγώ


Επιμέλεια: SerresLand Team
Από το Blogger.