y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Porsche, Ferrari, Lotus, Bentley, πάτησαν…γκάζι στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Περίπου 35 πολυτελή αυτοκίνητα από την Βουλγαρία βρέθηκαν  το μεσημέρι της Κυριακής στην πίστα του Αυτοκινητοδρομίου σε μια επίδειξη ταχύτητας και ισχύος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ, Seven Roads Club, Premium Rally, Porsche, Ferrari, Lotus, Bentley, Corvette,

Το…tour των Βούλγαρων οδηγών και των οικογενειών τους ξεκίνησε από το θέρετρο Σβέτι Βας της Μαύρης Θάλασσας, έκαναν στάση στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες και αναχώρησαν το απόγευμα για την Σόφια.

Είναι η τέταρτη φορά που το Premium Rally έγινε στις Σέρρες, καθώς οι Βούλγαροι κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων επέλεξαν τη βόρεια Ελλάδα για να δείξουν τα αυτοκίνητά τους.


Τα…άλογα αφήνιασαν στην άσφαλτο του Αυτοκινητοδρόμιου και οι οδηγοί τα έδωσαν όλα. «Σανίδωσαν» τα αυτοκίνητά τους, χάρηκαν την ταχύτητα και την ιπποδύναμη και αποθεώθηκαν από μεγάλο αριθμό επισκεπτών και Ελλήνων φίλων τους από το ελληνικό Seven Roads Club.

Γρήγορα, πανέμορφα, δυνατά και πανάκριβα τετράτροχα οχήματα βρέθηκαν στο φυσικό τους χώρο, ανάμεσά τους Porsche Turbo S TechArt, Nissan GTR Black Adition, AUDI RS7, Bentley Continental GT S, SLAMG και άλλα λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου αξιοζήλευτα.


Η βουλγαρική αποστολή ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από το τουριστικό θέρετρο Σβέτι Βλας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και το βράδυ του Σαββάτου οι οδηγοί και τα μέλη των οικογενειών τους διανυκτέρευσαν στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα  οι Βούλγαροι οδηγοί έκαναν επίδειξη των ικανοτήτων των αυτοκινήτων τους και όπως δήλωσαν «τα οχήματα έφτασαν στα όριά τους» και οι ίδιοι ευχαριστήθηκαν με ασφάλεια τους τέσσερις τροχούς.


Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει κατασκευαστεί με διεθνείς προδιαγραφές και φιλοξενεί κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλη την Ευρώπη.  

Εκτός από αγώνες μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου η ασφάλτινη πίστα μήκους 3.187 μέτρων, πλάτους 12 με 15 μέτρων που περιλαμβάνει 16 στροφές (9 δεξιόστροφες και 7 αριστερόστροφες), φιλοξενεί προπονήσεις, track days (δοκιμαστικούς αγώνες συλλόγων), παρουσιάσεις οχημάτων δύο και τεσσάρων τροχών, test drive και test ride.


Εκεί επίσης δίνουν ραντεβού τα μέλη των μεγαλύτερων club οδηγών αυτοκινήτων της Ελλάδας -μεταξύ άλλων των κατόχων Ferrari, Porsche, Mercedes, BMW, Alfa Romeo-, ενώ η πίστα διατίθεται και για ελεύθερη χρήση από οποιονδήποτε επιθυμεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο ή την μηχανή του με το γκάζι «σανιδωμένο», χωρίς όριο ταχύτητας και τον φόβο προστίμων από την τροχαία, όπως έγινε χθες με το βουλγάρικο Premium Rally.


Ο χώρος έχει μπει πλέον στο διεθνή χάρτη για αγώνες ταχύτητας και είναι χαρακτηριστικό πως το 2008 φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μηχανών Enduro, την «Ολυμπιάδα» του είδους που έφερε στην πόλη 500 αθλητές από 35 χώρες του κόσμου και 2.000 άτομα που εμπλέκονταν στην διοργάνωση, μαζί και 10.000 θεατές.

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών λειτουργεί από τον Μάιο του 1998 και διαθέτει πιστοποίηση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας για διεξαγωγή αγώνων μέχρι την κατηγορία Formula 3000. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης των Σερρών σε ιδιόκτητο δημοτικό χώρο 1.000 στρεμμάτων. Λειτουργεί με φορέα διαχείρισης την εταιρία Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Α.Ε., η οποία αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με πλειοψηφικό μετοχικό φορέα τον δήμο Σερρών. Εκτός από τον δήμο που κατέχει το 67%, συμμετέχοντες φορείς είναι επίσης η Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Σερρών, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών, η ΕΛΠΑ και ο Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Σερρών.

Δείτε επίσης: Seven Roads Club και Premium Rally | Ελληνοβουλγαρική συνάντηση supercars [24 photos]


Φωτογραφίες: SerresLand.gr
Ρεπορτάζ: Μαρία Ριτζαλέου | Πηγή: ethnos.gr
Από το Blogger.