y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ανακοίνωση σχετικά με την επεισοδιακή επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο λόφο Καστά εξέδωσε ο Δήμαρχος Αμφίπολης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΙΤΟΣ, ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ,

Όπως επισημαίνεται ο δρόμος άνοιξε τελικά για να επισκεφθεί ο πρέσβης το μνημείο ωστόσο γίνεται λόγος για "ασυνεννοησία των αρμοδίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα αυτή της ασφάλειας του Αμερικανού Πρέσβη, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που λειτούργησαν με τρόπο απρεπή και προς τον Δήμο μας και προς την φιλόξενη κοινωνία μας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με έκπληξη διαπιστώσαμε να αναδημοσιεύονται από διάφορα sites και μερίδα του Τύπου δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «μπλόκο» του Δημάρχου Αμφίπολης στην επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην Αμφίπολη και στο λόφο Καστά, όπου και βρίσκεται ο πολυσυζητημένος Tύμβος.

Ο Δήμος Αμφίπολης κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας είχε προγραμματίσει εργασίες συντήρησης στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο λόφο Καστά.

Ο Δήμαρχος σαν πρόσωπο, θεσμός και εκπρόσωπος του κάθε πολίτη του Δήμου Αμφίπολης, δεν ενημερώθηκε και δεν γνώριζε τίποτα απολύτως για την συνοδευόμενη αυτή επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην περιοχή μας.

Παρόλα αυτά μόλις ενημερώθηκε ο Δήμαρχος σχετικά με την επίσκεψη, ο δρόμος άνοιξε με προσωπική του παρέμβαση και πέρασαν τα αυτοκίνητα της ασφάλειας του κ. Πρέσβη όπως και ο ίδιος, για να επισκεφθούν το μνημείο.

Θα πρέπει όμως να τονίσουμε την ασυνεννοησία των αρμοδίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα αυτή της ασφάλειας του Αμερικανού Πρέσβη, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που λειτούργησαν με τρόπο απρεπή και προς τον Δήμο μας και προς την φιλόξενη κοινωνία μας.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει να ενημερωνόμαστε ως Δήμος για τις όποιες οργανωμένες επισκέψεις στο λόφο και την περιοχή.

Πάντα ο Δήμος Αμφίπολης θα βρίσκεται αρωγός σε οποιαδήποτε κίνηση και ενέργεια που προάγει την περιοχή μας και φυσικά στο μεγάλο αυτό κεφάλαιο για τον τόπο αλλά και για τη χώρα ολόκληρη, που λέγεται Τύμβος Καστά.

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης
Κωνσταντίνος Μελίτος

Πηγή: enikos.gr
Από το Blogger.