y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Όταν το ειδεχθέστερο κτήνος ονομάζεται άνθρωπος


Την Παρασκευή έγινε καταγγελία στο Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών(ΦΟΣ) ότι ο Ι. Κ. κάτοικος της περιοχής Παλαιοκάστρου Σερρών ηλικίας 65 ετών κακοποίησε φρικτά δύο κουτάβια ηλικίας τεσσάρων μηνών. Συγκεκριμένα, τους έβγαλε με σύρμα τα μάτια, τους έσπασε τα κόκαλα ενώ ήταν ζωντανά(!), τα έσυρε δεμένα με σύρμα και ενώ ψυχορραγούσαν τα παράτησε  στην πόρτα των ιδιοκτητών τους Χ.Μ. και Δ.Μ., κάτοικοι του ίδιου χωριού. Η πρόφαση του σαδιστή δολοφόνου ήταν ότι τα κουτάβια κυνηγούσαν τα κοτόπουλά του, που προόριζε για σφαγή.

Την Παρασκευή το απόγευμα ο ένας εκ των ιδιοκτητών ο 22χρονος Δ. Μ. επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών(ΦΟΣ) και κατήγγειλε ότι κάτοικος του χωριού και γείτονάς του κακοποίησε τα δύο κουτάβια με τον προαναφερόμενο αχαρακτήριστο τρόπο. Ο ΦΟΣ τον ενημέρωσε αναλυτικά για το τι πρέπει να κάνει σύμφωνα με το νόμο. Κατ αρχάς ήταν να κληθεί η αστυνομία. Ο Δ. Μ. διαβεβαίωσε την αντιπρόεδρο Ειρήνη Καραπιδάκη ότι θα προβεί στις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες. Όταν μετά από λίγες ώρες ο ΦΟΣ και η Ζωή Κοντού, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας θέλησαν να επικοινωνήσουν στάθηκε αδύνατο καθώς δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματα. Τότε η Ζ. Κοντού απευθύνθηκε στο Αστυνομικής Τμήμα Περιφέρειας Σερρών το οποίο δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για το γεγονός ενώ οι αστυνομικοί είχαν μεταβεί στο χώρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΚΥΛΙΑ, ΖΩΑ, ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΦΟΣ, ΖΩΗ ΚΟΝΤΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΣΕΡΡΕΣ,

Το πρωί του Σαββάτου τέσσερα μέλη του ΦΟΣ πήγαν στο Παλαιόκαστρο με σκοπό να εντοπίσουν τα κουτάβια. Σε συνομιλίες που είχαν με τους κατοίκους του χωριού αλλά και με έναν εκ των ιδιοκτητών όλοι γνώριζαν τόσο το περιστατικό όσο και το δράστη Ι. Κ. Ο 22χρονος ιδιοκτήτης Δ. Μ. υπέδειξε το μέρος στο οποίο την προηγούμενη ημέρα είχαν βρεθεί πεταμένα τα κουτάβια και είχαν επισκεφθεί οι αστυνομικοί και είχαν δει το ένα κουτάβι να ζει με βγαλμένα τα μάτια, σπασμένα κόκκαλα και δεμένο με σύρμα στα πόδια και το λαιμό ενώ το άλλο να βρίσκεται ήδη νεκρό. Τα μέλη του ΦΟΣ ρωτούσαν τον ιδιοκτήτη που βρίσκονται τα ζώα πλέον. Εκείνος έλεγε ότι δε γνωρίζει που τα πήγαν, αν ζει το ένα ή όχι. Μετά από έρευνα του ΦΟΣ στη γύρω περιοχή βρέθηκαν πεταμένα μέσα σε ένα ρέμα το ένα νεκρό και το άλλο ζωντανό! Μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνίατρο στις Σέρρες. Βρίσκεται σε κώμα και έχουν γεμίσει σκουλήκια οι πληγές του. Παλεύει για τη ζωή του...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΚΥΛΙΑ, ΖΩΑ, ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΦΟΣ, ΖΩΗ ΚΟΝΤΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΣΕΡΡΕΣ,
Από το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών έγινε καταγγελία για το δράστη αλλά και για τον ιδιοκτήτη που αρνήθηκε να προβεί σε καταγγελία και παράτησε όλη νύχτα τα κουτάβια σε ένα ρέμα χωρίς να τον ενδιαφέρει που το ένα κουτάβι ζούσε όπως επίσης και για τους αστυνομικούς που δεν έπραξαν τα δέοντα. Ο δράστης τουλάχιστον συνελήφθη. 

Ενημέρωση 29/05/2016: Αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε ενημέρωση από το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών ότι η εισαγγελέας υπηρεσίας άφησε ελεύθερους και τους τρεις κατηγορουμένους και θα περιμένει να ολοκληρωθεί η δικογραφία με τις ιατρικές γνωματεύσεις για το νεκρό και το ετοιμοθάνατο ζώο. Τη Δευτέρα που θα προσκομιστούν και αυτά τα στοιχεία θα αποφασιστεί και θα οριστεί ημερομηνία για τη δικάσιμο. 

Η ελληνική επαρχία για ακόμη μία φορά πρωταγωνιστεί σε μια φρικτή κακοποίηση. Όλοι ξέρουν, μιλάνε αλλά δε καταγγέλλουν. Οι γείτονες που βασανίζουν ανελέητα αδύναμα πλάσματα βρίσκονται στο απυρόβλητο. Η αστυνομία αδιαφορεί επιδεκτικά. Το ένα κουτάβι που ζει ακόμα, αφού κακοποιήθηκε φρικτά από τον 65χρονο γείτονα, έμεινε όλη νύχτα με βγαλμένα τα μάτια του, με σπασμένα κόκκαλα και δεμένο με σύρμα στα πόδια του και το λαιμό δίπλα στο νεκρό αδερφάκι του πεταμένο μέσα σε ένα ρέμα από τους ιδιοκτήτες του, από τους «ανθρώπους» που υποτίθεται ότι το μεγάλωσαν μαζί με το αδερφάκι του, το τάισαν και το χάιδεψαν. 

Της Σταματίνας Σταματάκου | Πηγή: marketnews.gr
Από το Blogger.