y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του Οχυρού Ιστίμπεη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, στο όρος Μπέλλες του Δήμου Σιντικής Σερρών. 75 χρόνια μετά τις ιστορικές μάχες των οχυρών Μεταξά, όπου η ηρωική αντίσταση του Ελληνικού στρατού ανέκαμψε την χιτλερική επέλαση, αναβίωσε η μάχη του Οχυρού Ιστίμπεη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΧΥΡΟ ΙΣΤΙΜΠΕΗ, ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ,

Κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης παρατάχθηκαν σε θέσεις μάχης ο Ελληνικός και ο Γερμανικός στρατός. Η αναλογία της δύναμης των στρατευμάτων ήταν 30 προς 1 υπέρ των Γερμανών. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε από νωρίς παρακολουθούσε σιωπηλά ενώ η συγκίνηση όλων ήταν έκδηλη τη στιγμή της παράδοσης του Οχυρού στον κατακτητή. Στη μνήμη όλων μένουν χαραγμένα τα λόγια του Ουίνστον Τσόρτσιλ πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΧΥΡΟ ΙΣΤΙΜΠΕΗ, ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ,

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΧΥΡΟ ΙΣΤΙΜΠΕΗ, ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ,

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως το παράδειγμα των ηρώων του 1940 πρέπει να μας ακολουθεί και υποσχέθηκε πως θα μεταφέρει το αίτημα των τοπικών αρχών ώστε να γίνουν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις θεσμός. Το παρών έδωσαν και οι βουλευτές του Ν.Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ο Δήμαρχος Σιντικής, η στρατιωτική ηγεσία και πλήθος κόσμου από το Ν.Σερρών και τους όμορους νομούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΧΥΡΟ ΙΣΤΙΜΠΕΗ, ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ,

Δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία της Ελλάδας και του εξωτερικού κατέγραψαν την ιστορική αναπαράσταση, ενώ αύριο στις 11.30 το πρωί η δράση μεταφέρεται στο Οχυρό Ρούπελ, όπου θα πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της ιστορικής μάχης.

Πηγή: serrespress.gr
Από το Blogger.