y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Μία προσομοίωση πολλών αθλημάτων του στίβου δημιουργήθηκε σήμερα το πρωΐ στον πεζόδρομο Κων. Καραμανλή. Μικροί αλλά και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μια σειρά αθλημάτων, όπως το άλμα εις ύψος, το άλμα επί κοντώ, η σφαιροβολία και το τρέξιμο μετ’ εμποδίων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΓΣ ΣΕΡΡΕΣ '93,

Πλήθος παιδιών έσπευσαν προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο αγώνισμα που τους συγκινεί.

Το 2ο Αθλόραμα είναι μια πρωτοβουλία του Γυμναστικού Συλλόγου Σέρρες ’93 και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών. Αθλητές και προπονητές του συλλόγου προσφέρθηκαν εθελοντικά να μυήσουν μικρά παιδιά στα αγωνίσματα του στίβου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έλθουν επαφή με τον αθλητισμό και να γνωρίσουν τα ευεργετήματα που θα αποκομίσουν μέσα από αυτόν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο αθλητισμός προάγει την κοινωνικοποίηση των παιδιών και τους εμφυσάει την αγωνιστική διάθεση. Τους διδάσκει ότι για να μπορέσουν να διακριθούν θα πρέπει να προετοιμαστούν σωστά καθώς ο αγώνας είναι το αποτέλεσμα μιας επίπονης προπόνησης.  Μαθαίνουν, τέλος, να μην εγκαταλείπουν αλλά να συνεχίζουν να προσπαθούν. Μαθήματα που θα τους φανούν χρήσιμα αργότερα στον «στίβο» της ζωής!

Πηγή: eproodos.gr
Από το Blogger.