y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Με επιπλέον 2.000 θέσεις πριμοδοτούνται τα ΤΕΙ της χώρας την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2016-2017), σε αντίθεση με τα Πανεπιστήμια των οποίων οι εισακτέοι μειώνονται κατά 345.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΕΙ,

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 69.985, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,42% σε σύγκριση με πέρσι (68.330). Από το σύνολο των θέσεων, οι 43.855 διατίθενται στα πανεπιστήμια και οι 26.130 στα ΤΕΙ. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων ανά τμήμα και ανά ίδρυμα, στα πανεπιστήμια παρατηρείται μικρή μείωση των εισακτέων σε παιδαγωγικά τμήματα τα οποία παρουσιάζουν χαμηλή ζήτηση τα τελευταία χρόνια (π.χ. μειώνονται κατά 10 οι θέσεις στα τμήματα παιδαγωγικής δημοτικής εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Μακεδονίας), στα τμήματα Ιατρικής, Φυσικής και Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ (-10 θέσεις το κάθε ένα), Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών και Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ (-10 θέσεις έκαστος), ενώ η μεγαλύτερη μείωση των εισακτέων (από 35 έως 70 θέσεις) καταγράφεται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Σχολές που παράγουν τα μελλοντικά «στελέχη» της Εκκλησίας.

Στα ΤΕΙ, η μεγαλύτερη αύξηση των εισακτέων παρατηρείται σε τμήματα μηχανικών περιβάλλοντος (+80 θέσεις στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας), Διοίκησης Επιχειρήσεων (+40 θέσεις στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας), καθώς και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (+30 θέσεις στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας). Στον αντίποδα, μειώνονται οι θέσεις σε τμήματα Νοσηλευτικής (-10 στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και -15 στο ΤΕΙ Αθήνας), Προσχολικής Αγωγής (-15 στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) και Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ Ηπείρου και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (-20 θέσεις το κάθε ένα).

Πηγή: imerisia.gr
Από το Blogger.