y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Στον ΑγροΤύπο κατέθεσε την άποψή της η Πρόεδρος κτηνοτρόφων Σερρών κ. Ελπίδα Σιδηροπούλου μετά την απόφαση να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στον Προμαχώνα. 

Η ίδια ανέφερε την πρόθεση των Σερραίων να κατέβουν στην Αθήνα όταν θα ψηφίζεται το Ασφαλιστικό ενώ παρέθεσε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής κάνοντας λόγο για το διαχρονικό πρόβλημα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων αλλά και τις ελληνοποιήσεις κρέατος που πωλείται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ - μάρκετ.


Για την παύση των κινητοποιήσεων στο Προμαχώνα:

«Υπήρξε μια απόφαση να αποχωρήσουμε και να προχωρήσουμε σε άλλου είδους κινητοποιήσεις που κατά τόπους αλλάζουν και ποικίλλουν. Σήμερα όπως γνωρίζετε διεξάγεται μια συζήτηση με πρωτοβουλία του Συντονιστικού ΑΜΘ και αίτημα δικό μας, των κτηνοτρόφων, γιατί θεωρούμε ότι πάλι είμαστε οι φτωχοί συγγενείς κάποιων, θεωρούμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει μια καλή εκπροσώπηση και για τα κτηνοτροφικά ζητήματα. Στην συνάντηση συμμετέχουν μπλόκα και πρωτοβάθμιοι φορείς. Έχουμε πει ότι θα κατεβούμε Αθήνα όταν θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό αλλά πρέπει να δούμε και πως θα λειτουργήσουμε στο μεσοδιάστημα»

Για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι:

«Εμείς κατά βάση έχουμε το πρόβλημα της τελευταίας διετίας με τους επιλέξιμους βοσκότοπους. Αυτή την στιγμή με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και τα λάθη που προκύπτουν υπάρχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι υπήρχε πριν. Πάμε και στο γεγονός ότι βάσει διοικητικών ελέγχων, εγγράφων που ακόμα ψάχνονται και διασταυρώνονται, 21.000 άνθρωποι δεν πήραν καν προκαταβολή. Επιπλέον υπάρχει και το ζήτημα χωριών που απεντάχθηκαν από την εξισωτική αποζημίωση γιατί είναι ενσωματωμένα σε κάποιον δήμο και δεν φαίνονται. Για παράδειγμα στον δήμο Σερρών υπάρχουν 4 χωριά μες στο βουνό που κόπηκαν από την εξισωτική. Έχουμε προηγούμενα που δεν έχουμε πληρωθεί, έχουμε ανθρώπους που δεν πληρώθηκαν προκαταβολή, έχουνε ήδη ζητήματα υποσιτισμού και βεβαίως τα καυτά θέματα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού. Πολλοί άνθρωποι δε μπορούσαν να πληρώσουν την ΔΕΗ και τον ΟΓΑ τους. Έχεις έναν προγραμματισμό, δεν πήραμε ούτε τις επιστροφές πετρελαίου, το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο και οι ελληνοποιήσεις καλά κρατούν. Τα ζώα που μπαίνουν μέσα είναι από Ρουμανία και Βουλγαρία ωστόσο υπάρχουν ακόμα και Γαλλικά και Γερμανικά, ειδικά μέσω των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ του εξωτερικού».

Πηγή: agrotypos.gr
Από το Blogger.