y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Διεθνείς αγώνες προσανατολισμού στις Σέρρες και στην Χαλκιδική, 14-16 Μαρτίου 2016


Διοργανωτές: PWT travel (Νορβηγία), SIVEN (Βουλγαρία), Zmaj Adventures (Σερβία)
Οι αγώνες αφιερώνονται στα 30 χρόνια λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ Σερρών

Συνοπτικό πρόγραμμα

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 (Νυκτερινό sprint)

18:00 Πλατεία Ελευθερίας, Σέρρες, εγγραφές συμμετεχόντων
19:00 Πλατεία Ελευθερίας, Σέρρες, εκκίνηση πρώτου αγωνιζόμενου

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016  (Μεσαία απόσταση)

9:30 Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος, Άγιο Πνεύμα Σερρών, εγγραφές συμμετεχόντων
10:30 Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος, Άγιο Πνεύμα Σερρών, εκκίνηση πρώτου αγωνιζόμενου

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016  (Μεσαία απόσταση)

12:00 Σάνη, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, εγγραφές συμμετεχόντων
13:00 Σάνη, Κασσάνδρα Χαλκιδικής,  εκκίνηση πρώτου αγωνιζόμενου

Κατηγορίες και διαδρομές

Παιδιά 8 έως 10 ετών, Α/Γ 12, Α/Γ 14, Α/Γ 16, Α/Γ junior 20, Α/Γ 21, Α/Γ 45,
Α/Γ 50, Α/Γ 55, Α/Γ 60, Α/Γ 65, Α/Γ 70, Α/Γ 75, Α/Γ 80, Αρχαρίων,
open 1 (όπως Α50/Γ40), open 2 (όπως Α65/Γ60), open 3 (όπως Α12/Γ12).

Όλοι οι συμμετέχοντες τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και να είναι υγιείς. Οι κατηγορίες μπορούν να συγχωνευτούν εάν δεν υπάρχουν πολλές συμμετοχές. Θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές όλων των κατηγοριών.

Κόστος συμμετοχής και εγγραφές

4 ευρώ για κάθε αγωνιζόμενο ηλικίας έως 18 ετών
8 ευρώ για κάθε αγωνιζόμενο ηλικίας άνω των 19 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία των αγώνων όπου θα βρίσκεται κοντά στην εκκίνηση.

Σύστημα ελέγχου σημείων και χρονομέτρησης

Θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα SportIdent 

Υποστηρικτές των εκδηλώσεων

Η διοργάνωση των αγώνων στην περιοχή των Σερρών θα ήταν ανέφικτη χωρίς την υποστήριξη των παρακάτω φορέων και τοπικών επιχειρήσεων: ΤΕΦΑΑ Σερρών, Περιφερειακή ενότητα Σερρών – Γραφείο τουρισμού, Ορειβατική Λέσχη Σερρών, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Σερρών, Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών, Λαογραφικός όμιλος Βλάχων "Λαϊλιάς", Δήμος Σερρών, Δήμος Εμμανουήλ Παπά, Όμιλος Σερρών Unesco όπως και ο ποδηλατικός σύλλογος "ΜΑΧΗΤΗΣ" Σερρών. Επίσης η Τροχαία Σερρών συμβάλει καθοριστικά στην ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Χορηγοί των εκδηλώσεων

Οι παρακάτω επιχειρήσεις συμβάλλουν στην διοργάνωση των αγώνων προσφέροντας τα έπαθλα των πρώτων νικητών ή παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες για τον σκοπό αυτό, οι οποίες είναι : Ξενοδοχείο Ελπίδα, Κτήμα Νεράντζη, ΠανΜαρκετ – τεχνικό πολυκατάστημα, Ούζο Μαγεία, Σπιρουλίνα (Νιγρίτα Σερρών), Κρασιά Μανωλόπουλος, Μελίτεια – αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα.

Πληροφορίες για τον Αγωνιστικό Προσανατολισμό

Ο αγωνιστικός προσανατολισμός είναι το άθλημα που συνδυάζει την σωματική άσκηση, όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα, την ποδηλασία ή την  χιονοδρομία αντοχής, με την ικανότητα πλοήγησης σε συγκεκριμένη διαδρομή με την χρήση χάρτη και πυξίδας. Ο σκοπός είναι η εύρεση, με προκαθορισμένη σειρά, των σημείων ελέγχου μέσα στην διαδρομή και η επιστροφή στο σημείο τερματισμού. Είναι το άθλημα που συνδυάζει τον συναγωνισμό και την αναψυχή εξίσου καθώς είναι διασκεδαστικό για όλες τις ηλικίες. Αποκαλείται συχνά το σπορ της οικογένειας και διοργανώνονται αγώνες τακτικά σε όλη την Ελλάδα. Συνήθως υπάρχουν ποικίλες διαδρομές διαθέσιμες για διαφορετικές απαιτήσεις, όπως για αρχάριους με μήκος 2km περίπου αλλά και έως 15km για όσους έχουν εμπειρία και καλή φυσική κατάσταση. Κατά συνέπεια ο κάθε αγωνιζόμενος δύναται να επιλέξει την διαδρομή που του ταιριάζει περισσότερο αναλόγως των δυνατοτήτων του. Οι διαδρομές που λαμβάνουν χώρα σε αστικό περιβάλλον ή σε πάρκα αναψυχής είναι συνήθως μικρότερες και ενδείκνυνται για αρχάριους. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις Σκανδιναβικές χώρες, από όπου προήλθε και στην Ελλάδα η ιστορία του Αγωνιστικού Προσανατολισμού ξεκινάει το 1998 περίπου όταν διοργανώθηκαν οι πρώτοι αγώνες στην Θεσσαλονίκη από Κωνσταντίνο Κουκουρή (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο ΑΠΘ). Επίσης τα τελευταία 10 χρόνια έχουν λάβει χώρα διεθνής αγώνες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Παγκόσμια ομοσπονδία προσανατολισμού: orienteering.org

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Ο αγώνας είναι προσανατολισμός με τα πόδια, συνεπώς οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέξουν ή να περπατήσουν στις διάφορες διαδρομές. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος συνολικά 150 άτομα περίπου. Οι 100 προέρχονται από τις σκανδιναβικές χώρες, οι 30 περίπου από τα βαλκάνια (Τουρκία, Βουλγαρία κτλ) και 20 Έλληνες. Ο αγώνας στους πεζόδρομους της πόλης των Σερρών ενδείκνυται για αρχάριους καθώς εξελίσσεται σε αστικό περιβάλλον. Ο χρόνος του πρώτου αθλητή θα είναι γύρω στα 15 με 20 λεπτά. Οι αγώνες στο Άγιο πνεύμα Σερρών και στην Χαλκιδική έχουν μεγαλύτερη δυσκολία και ο πρώτος αθλητής αναμένεται να ολοκληρώσει την διαδρομή σε 30 με 40 λεπτά.

http://www.sivenmoc.com
http://www.sivenmoc.com/#!moc-tour/c15e4

Επιμέλεια: SerresLand Team
Από το Blogger.