y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις συμμετοχής από τα Γυμνάσια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΡΡΩΝ, ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ

Ραντεβού στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης δίνουν στις 15-19 Απριλίου 2016 μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια , που θα συμμετάσχουν στην 12η (ΙΒ’) Μαθητιάδα . Το κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται από το 2002, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων , στηριζόμενο στα ιδεώδη του Ελληνισμού και του Ολυμπισμού.

Η ευγενής άμιλλα και τα αθλητικά ιδεώδη θα κυριαρχήσουν στους αγωνιστικούς στίβους, εκεί όπου οι περίπου 1.200 μαθητές και μαθήτριες (σύμφωνα με τις προβλέψεις συμμετοχής) θα πάρουν μέρος σε 35 Ολυμπιακά και σε 14 Παραολυμπιακά αθλήματα, με το σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης». Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρο της προσομοίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι μόνο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Μαθητιάδας συμπεριλαμβάνεται όπως πάντα ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων , με στόχο την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των παιδιών , την δυνατότητα να αναπτύξουν και άλλες δεξιότητες – ικανότητες καθώς και την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την κοινωνία γενικότερα.

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή κατά την οποία οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες έχουν επιπροσθέτως μια μοναδική ευκαιρία. Να προβάλουν και να διαφημίσουν ως καλοί πρεσβευτές, το σχολείο τους, το δήμο τους, την πατρίδα τους.

Κατά τη διάρκεια του πενθημέρου όλοι οι μαθητές διαμένουν στο «Χωριό των Μαθητών», κάτι αντίστοιχο με το Ολυμπιακό Χωριό ενώ η αυλαία της Μαθητιάδας ανοίγει με μία μεγαλοπρεπή τελετή έναρξης.

Ένα μοναδικό, παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο αυτά τα 15 χρόνια έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 10.000 μαθητές, εκπροσωπώντας σχολεία από τους 52 νομούς της Ελλάδας και από 43 χώρες και των 5 Ηπείρων. Επίσης, για την επιτυχία της διοργάνωσης συνεισφέρουν εθελοντικά περισσότερα από 300 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν προκήρυξη, εγκύκλιο και έντυπα συμμετοχής στο www.mathitiada.gr, www.mathitiada2016.com, ενώ τα έντυπα συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται από τα Γυμνάσια στο gram@mathitiada.gr, Για περισσότερες πληροφορίες τ. +30 2324061604, +30 2324061055, f. +30 2324061604.

Πηγή: serrespress.gr
Από το Blogger.