y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Μπορεί ο χειμώνας να μην είναι η αγαπημένη σου εποχή, μα ευτυχώς μέσα σε αυτόν περιλαμβάνονται τα Χριστούγεννα, μια από τις πιο αγαπητές περιόδους του χρόνου.


Λαμπάκια, χρώματα, γιρλάντες, στρας και γκι εισβάλλουν στην καθημερινότητα σου με συνέπεια να την κάνουν πιο χρωματιστή και χαρούμενη. Ακόμα κι αν ανήκεις σε εκείνους που δεν τους αρέσει αυτή η «εισβολή», παραδέξου ότι η λάμψη στα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω σου, προξενεί και σε σένα χαρά, χωρίς πολλές φορές να αντιλαμβάνεσαι το λόγο. Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που ο μέσος όρος χαμόγελων την ημέρα αυξάνεται ανά τον κόσμο. Η προσφορά, η συμπόνοια, η αγάπη βρίσκουν περισσότερους αποδέκτες και το ταξίδι αποκτά άλλους προορισμούς… Εσύ που θα σκορπίσεις τα χαμόγελα σου φέτος;

Κάθε μεγάλη πόλη φοράει τα καλά της την περίοδο των Χριστουγέννων. Σίγουρα αποτελεί διαφορετική εμπειρία η επίσκεψη ενός προορισμού κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων από οποιαδήποτε άλλη περίοδο. Το ερώτημα είναι, ποιες πόλεις αξίζει πραγματικά να επισκεφτείς; Ποιοι είναι εκείνοι οι προορισμοί που προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο την περίοδο των Χριστουγέννων; Αν ζητάς κάτι ξεχωριστό διάλεξε έναν από τους παρακάτω προορισμούς. Σε αυτούς θα βρεις μερικές από τις πιο ασυνήθιστες Χριστουγεννιάτικες αγορές του κόσμου και προτάσεις για τη διαμονή σου! Έτοιμος για μια ξεχωριστή γιορτινή εμπειρία;

Ένα μαγευτικό λούνα παρκ - Γκέτεμποργκ, Σουηδία
Ανοιχτό από 20 Νοεμβρίου.

Στο πάρκο του Liseberg  θα απαριθμήσεις 80 σαλέ, 700 χριστουγεννιάτικα δέντρα και πέντε εκατομμύρια λαμπάκια! Βρίσκεται κοντά στο Γκέτεμποργκ και είναι η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Σουηδία. Η εντυπωσιακή αυτή χριστουγεννιάτικη αγορά είναι τοποθετημένη σε ένα τεράστιο πάρκο ψυχαγωγίας, με δραστηριότητες  όπως τρενάκια, πατινάζ στον πάγο και ζωολογικό κήπο με ταράνδους. Σε αυτό το μέρος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου!

Ένα πλεούμενο όνειρο - Millstatt, Αυστρία
Ανοιχτή από 19 Νοέμβριου έως 31 Δεκεμβρίου 2015.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά στη λίμνη Millstätter see είναι μοναδική! Θα τη βρεις αγκυροβολημένη απέναντι από το μπαρ Kap 4613 στη πόλη Millstatt Αυστρίας. Πρόκειται για μια πλεούμενη αγορά με εκπληκτική θέα τη λίμνη και τα γύρω βουνά. Τα είκοσι περίπτερα που την συνθέτουν εγκαταστάθηκαν για προσφέρουν κυρίως γαστρονομικές απολαύσεις. Πως θα σου φαινόταν η ιδέα να απολαμβάνεις φρεσκοψημένα κάστανα στα κάρβουνα σε αυτό το εντυπωσιακό σκηνικό;

Το χριστουγεννιάτικο κάστρο του κρασιού - Fontvieille, Γαλλία
Ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής.

Μπορεί η Γαλλία να  είναι διάσημη για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της στην Αλσατία, αλλά ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων είναι το κάστρο Estoublon.  Όμορφα στολισμένο, με το πνεύμα των Χριστουγέννων διάχυτο στην ατμόσφαιρα, σε προσκαλεί να ξεναγηθείς στους χώρους του και να μυηθείς στο μαγικό κόσμο του κρασιού. Δοκίμασε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Γαλλίας, νόστιμες ελιές, ντελικάτο ελαιόλαδο τρούφας και προμηθεύσου τα απαραίτητα για ένα αξέχαστο δείπνο Χριστουγέννων.

Η μαγική σπηλιά - Μάαστριχτ, Ολλανδία
Ανοιχτό από 13 Νοέμβριου έως 23 Δεκεμβρίου 2015.

Εάν θέλεις να βιώσεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό αυτά τα  Χριστούγεννα τότε επισκέψου το Μάαστριχτ! Στην πόλη αυτή θα βρεις δυο χριστουγεννιάτικες αγορές κάτω από την επιφάνεια της γης. Το Gemeentegrot, που σημαίνει κοινόχρηστη σπηλιά, είναι μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες υπόγειες αγορές Χριστουγέννων στην Ευρώπη. Ένα αληθινό σπήλαιο  Χριστουγέννων που υποδέχεται τους επισκέπτες σε ένα οικείο, σχεδόν παραμυθένιο, μουσικό σκηνικό.

Το δάσος του παραμυθιού - Hochschwarzwald, Γερμανία
Έναρξη από 29 Νοέμβριου έως 20 Δεκεμβρίου 2015.

Από όλες τις αγορές των Χριστουγέννων στη Γερμανία, η αγορά στο Freiburg είναι πιθανώς η πιο αυθεντική και συνάμα η πιο πρωτότυπη. Η αγορά βρίσκεται σε μια τοποθεσία ιδιαίτερα εντυπωσιακή,  μέσα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού, κάτω από μια φωτισμένη γέφυρα, ενώ το χιόνι που συνήθως κάνει την εμφανή του συμπληρώνει ιδανικά το χριστουγεννιάτικο στολισμό. Ένα ξεφάντωμα αγορών μπορεί εύκολα να μετατρέπει σε μια βόλτα στο δάσος, ή το αντίστροφο!

Ο σταθμός της φαντασίας - Ζυρίχη, Ελβετία
Ανοιχτή από 19 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2015.

Ο κεντρικός σταθμός της Ζυρίχης είναι το σπίτι για τη μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά Χριστουγέννων της Ευρώπης. Γύρω από το τεράστιο δέντρο που αγγίζει σχεδόν την οροφή, υπάρχουν πάνω από 160 πάγκοι με απαράμιλλη κομψότητα! Το χώρο στολίζουν ο γλυκός φωτισμός,ο ήχος από τις παιδικές χορωδίες και το άρωμα της κανέλας… Η ζεστή ατμόσφαιρα  που προσφέρει είναι μια εμπειρία που πρέπει να βιώσεις…

Ένα ονειρικό δράμα - Δράμα, Ελλάδα
Ανοιχτή από 19 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2015.

Στην Ονειρούπολη Δράμας θα βρεις μια από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ελλάδας. Αρχικά ξεκίνησε σαν ένα μικρό χωριό στην κεντρική πλατεία της πόλης ώσπου να εξελιχθεί σε μια πόλη «χριστουγεννιάτικου ονείρου» που απλώνεται σε όλη την πόλη. Πυρήνα του ονείρου αποτελεί το πάρκο «ο Κήπος» στο κέντρο της πόλης όπου θα βρεις πολλά σπιτάκια δραστηριοτήτων και την κεντρική σκηνή όπου καθημερινά λαμβάνουν χώρα διάφορες παραστάσεις. Δεν την αποκαλούν τυχαία πρωτεύουσα των Χριστουγέννων… Επιβιβάσου στο τρενάκι και ζήσε το παραμύθι!

Πηγή: idiva.gr | Το διαβάσαμε εδώ
Από το Blogger.