y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Λίγες ώρες μετά την παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ... ξεκλείδωσε την νίκη με τον Πέλκα και την σφράγισε με τον Μακ, (2-0 με Πανθρακικό) στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων του στο Κύπελλο.

ΚΥΠΕΛΛΟ, ΠΑΟΚ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,

Αυτή την φορά ο ΠΑΟΚ δεν την πάτησε όπως πέρσι στην πρεμιέρα του στο Κύπελλο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (0-0) στο Καυτανζόγλειο. Κέρδισε απόψε στην Τούμπα τον Πανθρακικό με 2-0 με τα γκολ που πέτυχαν οι Πέλκας στο 72' και Μακ στο 86ο λεπτό. Ο Δικέφαλος παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχε μόλις μια φάση με την ατομική προσπάθεια του Ζάιρο, ενώ στο δεύτερο με την είσοδο των Μακ και Ροντρίγκες πήρε ώθηση και "καθάρισε" το παιχνίδι. Από τα πολλά νέα πρόσωπα που χρησιμοποίησε  ο Τούντορ σήμερα ξεχώρισαν οι Χαρίσης και Γκολάσα. 

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Ιγκορ Τούντορ για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό έκρινε πως πρέπει να πάρουν περισσότερο χρόνος συμμετοχής παίκτες που μέχρι στιγμής ήταν μονίμως στην εξέδρα, αλλά και τον πάγκο. Έτσι λοιπόν για την αναμέτρηση με την ομάδα της Κομοτηνής ξεκίνησαν οι Γλύκος κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Σκόνδρας, Μαλεζάς και Βίτορ. Στο κέντρο οι Σάμπο και Χαρίσης, ενώ στις πτέρυγες οι Κοροβέσης και Γκολάσα. Οι Πέλκας και Ζάιρο αγωνίστηκαν πίσω από τον μοναδικό επιθετικό του Δικεφάλου Στέφανο Αθανασιάδη

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Παπαγεωργίου, αριστερά ο Χρήστου με τους Πουτουρίδη και Μπουγαϊδη να είναι το αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Ηλιάδης και Σέτι. Στις πτέρυγες οι Μπαϊκαρά και Παπαχρήστος, στον άξονα ο Ροτζέριο και στην κορυφή της επίθεσης ο Νικόλτσης.

Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του αγώνα αναζητούσε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να "σπάσει" την άμυνα του Πανθρακικού. Όμως δεν τα κατάφερε και ο λόγος ήταν πως η ομάδα της Κομοτηνής είχε ανεβάσει την άμυνα της ψηλά. Αυτό δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των παικτών του Ιγκορ Τούντορ. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ζητούσε συνεχώς από τους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν στην πρώτη μπάλα του ΠΑΟΚ, κάτι που έκανε με επιτυχία.  Ο Δικέφαλος προσπαθούσε να βγάλει επιθέσεις από τα πλάγια, καθώς ο Πέλκας δεν μπορούσε να προσφέρει αυτά που ήθελε ο Κροάτης χαφ. Δηλαδή να τροφοδοτεί τον Αθανασιάδη που αναγκαζόταν να γυρίζει πίσω για να συμμετάσχει κι αυτός στο παιχνίδι. Μετά το μισάωρο του αγώνα ο τεχνικός του Δικέφαλου έκανε μια εσωτερική αλλαγή με τον Γκολάσα να παίζει δίπλα στον Χαρίση και τον Σάμπο να είναι φουλ μπακ.

Οι γηπεδούχοι στο 17' απείλησαν την εστία του Δασκαλάκη με στημένη μπάλα. Μετά από κερδισμένο φάουλ έξω από την περιοχή ο Σάμπο έπιασε το δυνατό σουτ με την να φεύγει λίγο άουτ. Η δεύτερη και τελευταία φάση του ΠΑΟΚ ήταν στο 31ο λεπτό με τον Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος από τα αριστερά ξέφυγε με ωραία προσπάθεια δύο αντιπάλους του και πάνω στην γραμμή του άουτ έπιασε το σουτ με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Πανθρακικός στα τελευταία λεπτά πίεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ που έκανε το εύκολο λάθος και σε μια επικίνδυνη στιγμή θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 43' ο Μπαϊκάρα με συρτή πάσα βρήκε τον Μάρτινς ο οποίος εξ' επαφής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γλύκο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη φάση του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Εγκαταστάθηκε στα καρέ του Πανθαρκικού

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μετέφερε όλο του το παιχνίδι στα καρέ του Πανθρακικού πιέζοντας ασφυκτικά για το γκολ. Όμως οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν την σωστή τελική πάσα και φυσικά την τελική προσπάθεια . Η ομάδα της Κομοτηνής που ήταν μονίμως κάτω από πολιορκία, κρατούσε με νύχια και με δόντια τους επιθετικούς του Δικεφάλου έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη. Ο Τούντορ αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι δύο από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της ομάδας, τους Μακ και Ροντρίγκες.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού. Στο  
65' μετά από κόντρες ο Πέλκας βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού αλλά αντί για σουτ έκανε πάσα στο πουθενά. Ένα λεπτό αργότερα ο Γκολάσα έπιασε το δυνατό σουτ με τον Πασχαλάκη να κάνει εξαιρετική επέμβαση διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. 

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με περιπετειώδη τρόπο στο 72ο λεπτό. Στην πρώτη κάθετη πάσα του Πέλκα στο παιχνίδι βρήκε τον Μάκ με τον Σλοβάκο να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Το ριμπάουντ πήρε ο διεθνής Έλληνας μέσος και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ όμως ο Πασχαλκάκης στο 77' είπε όχι στο τετ α τετ που είχε με τον Ζάιρο.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 86ο λεπτό με τον Μακ. Μετά από ωραία προσπάθεια του Γκολάσα, ο Ισραηλινός έπιασε το σουτ με τον Πασχαλάκη να διώχνει με Σλοβάκο να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 2-0. Παρότι είχαν άλλη  μεγάλη φάση στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Αθανασιάδη για ελάχιστα εκατοστά να μην προλαβαίνει την μπάλα που πέρασε παράλληλα από την εστία του Πασχαλάκη.

ΠΑΟΚ (Ιγκορ Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Βίτορ, Γκολάσα, Σάμπο (62' Ροντρίγκες), Χαρίσης, Κοροβέσης (62' Μακ), Ζάιρο (79' Σαββίδης), Πέλκας, Αθανασιάσης.

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Χρήστου (46' Μαρκόπουλος), Πουτουρίδης, Μπουγαϊδης, Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Σέτι, Παπαχρήστος, Ροτζέριο (69' Ψάλτης), Μπαϊκαρά, Νικόλτσης (78' Μουδούρογλου)

Πηγή: gazzetta.gr
Από το Blogger.