y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Kατά πλειοψηφία, με 154 «ναι», ψηφίστηκε χθες αργά το βράδυ στην ελληνική Βουλή, από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, γεγονός που αποτελούσε προϋπόθεση και αναμένεται να διευκολύνει την  αποδέσμευση δόσης περίπου 2 δισ. ευρώ εκ μέρους των δανειστών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,

«Ναι» επί της αρχής ψήφισε και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, διαφοροποιούμενος ωστόσο από την κυβερνητική γραμμή όσον αφορά στα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21. 

Πριν μία εβδομάδα ο κ. Νικολόπουλος αυτονομήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία μειώθηκε στις 154 έδρες.

Το άρθρο 1 αφορά συνταξιοδοτικά θέματα, το άρθρο 2 φορολογικά, το άρθρο 5 είναι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις, το άρθρο 10 προβλέπει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και τον κοινό λογαριασμό διαχείρισης των αποθεματικών κρατικών φορέων, το άρθρο 13 είναι διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών και το άρθρο 21 περιλαμβάνει καταργούμενες διατάξεις που είχαν ψηφιστεί στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Η ΝΔ ψήφισε μόνο το άρθρο 14 με το οποίο καταργείται η δυνατότητα του υπο-λογαριασμού του ασφαλιστικού κουμπαρά ΑΚΑΓΕ, (απασχολούμενοι σε Ιδρύματα και Κέντρα Ειδικής Κατάρτισης, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Κολλέγια), να χρηματοδοτεί ελλείμματα επικουρικών ταμείων, και από 1η Σεπτεμβρίου υπάγεται στον μεγάλο λογαριασμό, που δεν μπορεί να σπάσει έως το 2019.

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε εκτός από το άρθρο 14, και το άρθρο 17 που αφορά τη ρύθμιση των χρεών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εταιρείας παροχής σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα
Το Ποτάμι ψήφισε θετικά το άρθρο 10.

«Όχι» σε όλα ψήφισαν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων.

Στην ομιλία του ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέκρινε έντονα την αντιπολίτευση για την αρνητική, όπως είπε, στάση της, κατηγορώντας την ότι «παριστάνει τους αντιμνημονιακούς» τη στιγμή που είχε ψηφίσει στη βουλή τη συμφωνία με τους εταίρους.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι το κόμμα του δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση, και ότι «θα στηρίζει ό,τι είναι σωστό».

Πηγή: sigmalive.com
Από το Blogger.