y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης έφερε στην Βουλή δύο καίρια ζητήματα που απασχολούν τον Ν. Σερρών: το ζήτημα «της λειτουργίας του Τμήματος Μεταγωγών Ν. Σερρών και του ΑΤ Εμμανουήλ Παππά» με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 3209/7-2-2017 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΣΕΡΡΕΣ, ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ, ΑΤ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ

Στην αρχή της Ερώτησής του ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Το Προεδρικό Διάταγμα 54/2012 (ΦΕΚ Α-107/02-5-2012) προβλέπει την ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Νιγρίτα του Ν. Σερρών. Παράλληλα, υπάρχει και η υπ’ αριθμόν 7002/2/395/2012 Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας που εγκρίνει την δημιουργία της νεοσυσταθείσας αυτής υπηρεσίας. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργώντας παράλληλα πολλούς κινδύνους. Ειδικότερα, η μεταφορά από το Σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας προς τα Δικαστήρια Σερρών διεξάγεται καθημερινά από μη έμπειρη ομάδα αστυνομικών με δανεική δύναμη από άλλες υπηρεσίες, όπως επίσης και με έκτακτα δρομολόγια προς τις φυλακές Κομοτηνής, Κορυδαλλού και Θεσσαλονίκης. Επίσης, οι μεταγωγές πραγματοποιούνται με παλιό μεταγωγικό όχημα, δανεικό από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας του Τμήματος Μεταγωγών όπως και της επάνδρωσής του με προσωπικό 30 ατόμων σύμφωνα με το άρθρο 17 του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 περί νεοϊδρυθεισών υπηρεσιών, δηλαδή με προσωπικό σύμφωνα με τους πίνακες μορίων εκτός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών».

Επιπροσθέτως, ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της δημιουργίας του Αστυνομικού Τμήματος στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «το Νέο Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας που εξαγγέλθηκε ανά Νομό, προβλέπει  για τον Νομό Σερρών την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά από τις 31-5-2016».

Για τους παραπάνω λόγους ο Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει πότε σκοπεύει να προβεί σ’ όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την λειτουργία και την στελέχωση του Τμήματος Μεταγωγών Νιγρίτας Σερρών, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει πότε θα λειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Εμμανουήλ Παππά.

Από το Blogger.