y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Τι μπορεί να κρύβει ένα ΔΩΡΟ;

Μια καθαρόαιμη Ελληνική φαρσοκωμωδία, αλλά κάτω από την αστεία επιφάνεια και το άφθονο γέλιο που προσφέρει, ΤΟ ΔΩΡΟ, των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, κρύβει μια μυστική σύνδεση με δυο από τα πιο δυνατά θεατρικά έργα του Έντουαρντ Άλμπυ, το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και το «Όλα στον κήπο». 

Τα ονόματα των ηρώων της Κωμωδίας μας είναι ίδια με εκείνα των ηρώων του Άλμπυ: Μάρθα, Τζωρτζ, Νικ και Άννι, στη «Βιρτζίνια Γουλφ».  Μάρθα, Γιώργος, Νίκος και Άννι, στο «Δώρο». 

Συνάντηση δυο ζευγαριών και όλα στη φόρα και στα δυο έργα. Όσο για την ομοιότητα με το Όλα στον κήπο; Στον κήπο κάποιου λονδρέζικου προαστίου συναντώνται οι ήρωες του Άλμπυ, στον κήπο προαστίου νεόπλουτης γειτονιάς συναντώνται και οι ήρωες των Ρήγα – Αποστόλου. 

Η γλώσσα του Άλμπυ και στα δύο έργα του ξεμπροστιάζει βρωμιές των καθωσπρέπει ηρώων του αγγίζοντας τα όρια του χυδαίου, αφού η βρωμιά κρύβει μόνο χυδαιότητα. Άνδρες που ανέχονται να κάνουν το κορόιδο για την επιτυχημένη καριέρα και γυναίκες έτοιμες να ακυρώσουν τους συζύγους τους και να εκπορνευτούν χωρίς λόγο, ή με μόνο λόγο την εκδίκηση για το τίποτα που ζουν.

Με πολύ χαρά λοιπόν σας παρουσιάζουμε μια κωμωδία με γερή καταγωγή και τρομερές συγγένειες και σας περιμένουμε για να γελάσετε με την ψυχή σας, μπροστά στο γελοίο των πραγμάτων που μας περιβάλλει.


Παναγιώτης Μέντης  

Από το Blogger.