y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Το βαμβάκι παρελήφθη από τις Σέρρες και είχε προορισμό την Τουρκία. Όμως η διαδρομή του διακόπηκε απότομα, όταν σημειώθηκε ανατροπή νταλίκας στην Εγνατία Οδό.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΒΑΜΒΑΚΙ, ΤΡΟΧΑΙΟ, ΕΓΝΑΤΙΑ,

Το βαμβάκι παρελήφθη από τις Σέρρες και είχε προορισμό την Τουρκία. Όμως η διαδρομή του διακόπηκε απότομα, όταν σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα, με ανατροπή νταλίκας στην Εγνατία Οδό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός του οδηγού. Όλα συνέβησαν χθες νωρίς το πρωί με τον "Χ" να καταγράφει τη διαδρομή του φορτίου που τελικά έφτασε στον προορισμό του χάρη στην καίρια παρέμβαση των ανθρώπων των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων. 

Η ανατροπή της τουρκικής νταλίκας στην Εγνατία οδό

Σε λάθος του οδηγού αποδίδεται το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου στην Εγνατία Οδό, με ανατροπή νταλίκας. Το βαρύ όχημα εξερχόμενο από την εθνική οδό Ξάνθης - Κομοτηνής, επέλεξε τον δυτικό κόμβο της Κομοτηνής για να εισέλθει στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη. Όμως όταν διήλθε από τη στροφή στον κόμβο μπαίνοντας στην Εγνατία, προφανώς με υψηλότερη, από τα προβλεπόμενα, ταχύτητα, το φορτίο μετατοπίστηκε με συνέπεια η νταλίκα να ντεραπάρει. Το όχημα έπεσε στην αριστερή πλευρά του δρόμου, χωρίς ευτυχώς ο οδηγός του να τραυματιστεί. Άμεσα έσπευσε στο σημείο η τροχαία Κομοτηνής για να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Τα οχήματα διοχετεύτηκαν προς Αλεξανδρούπολη από τη μία πλευρά του αυτοκινητόδρομου.  

Αρκετές ώρες μετά αποφασίστηκε το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού προκειμένου να γίνει η μεταφόρτωση του φορτίου και η μετακίνηση της νταλίκας. Έτσι κλειστό παρέμεινε το τμήμα της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού και ανατολικού κόμβου Κομοτηνής, από τις 12.20 το μεσημέρι, οπότε ξεκίνησε η μεταφόρτωση του βαμβακιού και η απομάκρυνση της νταλίκας. Η κυκλοφορία οχημάτων για Αλεξανδρούπολη γινόταν μέσω της πόλης της Κομοτηνής και για τον σκοπό αυτό άνδρες του Τμήματος Τροχαίας είχαν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία, προκειμένου να κατευθύνουν τους οδηγούς. Η διαδικασία αυτή διήρκησε μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και η Εγνατία Οδός άνοιξε ξανά, οπότε το τμήμα μεταξύ του δυτικού και ανατολικού κόμβου Κομοτηνής δόθηκε στην κυκλοφορία. 

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ

Φυσικά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφόρτωσης του φορτίου, καίρια ήταν η παρέμβαση των ανθρώπων των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων. Η ανατροπή της νταλίκας σημειώθηκε σε σημείο της Εγνατίας Οδού, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την επιχείρηση. Στην ειδοποίηση που έλαβε για να συνδράμει ανταποκρίθηκε άμεσα, αποστέλλοντας εργαζόμενους και μηχανήματα. Το φορτίο είχε υποστεί ελάχιστες ζημιές από την ανατροπή του οχήματος. Έτσι οι σάκοι με το βαμβάκι μεταφορτώθηκαν σε άλλη τουρκική νταλίκα και ένας άλλος οδηγός ανέλαβε την μεταφορά του στον προορισμό του, την Τουρκία.

Πηγή: xronos.gr

Από το Blogger.