y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Συναυλία με έργα για πιάνο και τσέλο του Χρήστου Ευστ. Δημάκη  στις 14 Ιανουαρίου 2017 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. Συμμετέχουν η Χρύσα Σκαμιώτου στο πιάνο και η Βάσω Ζήσου στο τσέλο.

ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ, ΧΡΥΣΑ ΣΚΑΜΙΩΤΟΥ, ΒΑΣΩ ΖΗΣΟΥ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ,

ΘΕΑΤΡΟ: Έχει γράψει μουσική για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: ”Φρουτοπία” Ευγένιου Τριβιζά. Έχει συνεργαστεί επίσης με αρκετές θεατρικές ομάδες και συγγραφείς όπως Ξεν.Καλογεροπούλου (ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ), Λευτέρη Παπαδόπουλο. Στην Αθήνα στο Δήμο Ζωγράφου τιμάται με το α'βραβείο μουσικής θεάτρου στο έργο: ”ο γολγοθάς μια μοναχής και ανύπαντρης μητέρας". Στη Θεσσαλονίκη από τον Δήμο Καλαμαριάς τιμάται με το α' βραβείο σ'έναν κύκλο 6 παιδικών τραγουδιών. Συνεργάστηκε με τη Θεατρική σκηνή του πνευματικού κέντρου της μητρόπολης "Ο Άγιος Φώτιος" στην Κατερίνη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, στο θέατρο Ράχης στην παράσταση: "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ -ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ -Το έργο του παρουσίασε η ΕΤ3, η ΝΕΤ, ΕΤ. Δίκτυο tv, 4E με συνεντεύξεις και συμμετοχές σε υπεύθυνα δημοσιογραφικά τραπέζια. Αθηναϊκά περιοδικά καθώς και μουσικολόγοι παρουσίασαν και πρόβαλαν το έργο του το οποίο ακούγετα από το Γ' πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και δημόσιας τηλεόρασης. Επίσης παρουσιάστηκαν δύο φορές -κατόπιν προσκλήσεως- από το Τμήμα της Μουσικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους φοιτητές το 2004. -Εργάζεται ως καθηγητής μουσικής αν. θεωρητικών και σύνθεσης- πιάνου σε Δημόσια Σχολεία και Ωδεία. Έχει παραδώσει επίσης σεμινάρια σύνθεσης στο Ηπειρωτικό Ωδείο "ΤΣΑΚΑΛΩΦ".

Έχει συγγράψει 4 βιβλία Μουσικής, τα οποία βρίσκονται στις βιβλιοθήκες πολλών μουσικών ιδρυμάτων παγκοσμίως ενώ τα πρωτότυπα χειρόγραφα βρίσκονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα. Πρόσφατα εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Cambia το βιβλίο του με συνοδεία cd από πενταμελή ορχήστρα με τίτλο: «φλαουτοτράγουδα για μικρή ορχήστρα»που διατίθεται και για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε ωδεία.

Με αυτήν την  παρουσίαση των έργων γιορτάζω τα 25 χρόνια συνθετικής απόπειρας και σας παρουσιάζω μια σκεπτόμενη ρομαντική βραδιά.

Η μικρή Αντιγόνη είναι σύνθεση της Βάσω Ζήσου απόσπασμα από συνθετικές και θεατρικές της απόπειρες. 

Τα έργα παρουσιάστηκαν σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, πρόγραμμα ΕΡΤ3, Ιταλία Padova & Venezia, Γερμανία και Βουλγαρία (Χ.Δ)

Πρόγραμμα
  • Χαμένο φεγγάρι (πιάνο τσέλο ) 1994
  • Δυο πρελούδια για πιάνο 1992
  • Τραγούδι δίχως λόγια  (πιάνο τσέλο) 1996
  • Η μικρή μου Αντιγόνη (σύνθεση Βάσω Ζήσου)
  • In  α sentimental mood  (φιλική συμ. Τάσος Χατζηνικολάου Tenor sax)
  • Φαντασία Ν1 (πιάνο)1999
  • Συνομιλία με ένα piano & cello) 2012 paint a star
  • Παρλάτα iv & Παρλάτα ii για πιάνο
Συμμετέχουν οι μουσικοί

Πιάνο: Χρύσα Σκαμιώτου
Τσέλο: Βάσω Ζήσου
Πιάνο: Χρήστος Δημάκης
Σαξόφωνο: Χατζηνικολάου Τάσος

ΤΙ; ΠΟΥ; ΠΟΤΕ; ΠΟΣΟ;
Μουσική βραδιά
με έργα του
Χρήστου Δημάκη
Κεντρική Σκηνή
Δημοτικού Θεάτρου
«Αστέρια»
Σάββατο
14 Ιανουαρίου 2017
στις 21:00 μ.μ.
Γενική: 8,00€ 
Μειωμένο: 5,00€


Ζήσου Βάσω  Βιολοντσελίστρια
Γεννήθηκα στην Καβάλα. Ξεκίνησα τη μουσική το 1987 σε ηλικία 5 ετών και από τότε δε σταμάτησα να απολαμβάνω το ταξίδι της μουσικής Σε ηλικία 17 χρονών απόκτησα το πτυχίο του βιολοντσέλου με καθηγητή μου το Ρούσι Ντράγκνεφ. Καθηγητές μου επίσης υπήρξαν ο Ρένος Μπαλτάς της Κρατικής Ορχήστρας Θες/νικης, Φιλλίπου Αγγελος και ο Δημήτρης Γούζιος κορυφαίο Α' της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ,σολίστα και συνθέτη με τον οποίο παρακολούθησα και ολοκλήρωσα το δίπλωμα μου, με άριστα παμψηφεί.
Σπουδές Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διπλωματική εργασία στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω της 
μουσικής και των τεχνών και το στήσιμο μιας μουσικοθεατρικής παράστασης με στόχο την εκπαίδευση . Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δίπλωμα Μουσικοθεραπείας. Δίπλωμα Μουσικοκινητικής
Συμμετοχή σε πολυάριθμα σεμινάρια μουσικής , παιδαγωγικών , μελωποίηση ποιημάτων , μουσική σύνθεση , μουσική για θέατρο και κινηματογράφο κλπ .
Συμμετοχή και παραγωγές σε διάφορα φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Αθηνών ,
SYNC festival, Μονής Λαζαριστών, Μέγαρο Μουσικής Θες/νικης ,Απονομή Βραβείων Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θες/νικης, Φεστιβάλ Φιλίππων ,Reworks festival, Pulsar fest, Φεστιβάλ Μικρού Μήκους κ.α. Μουσική σύνθεση και συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις ,παιδικό θέατρο και μικρού μήκους ταινίες.
Συνεργασίες με μπάντες σε πολυάριθμους δίσκους, και με διάφορους καλλιτέχνες των παραστατικών ή μη τεχνών σε performances. Από το 2007 εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε μουσικά σχολεία και ωδεία παράλληλα με την δράση μου ως μουσικός . 

Χρήστος Ευστρ. Δημάκης
ΚΟΝΤΣΕΡΤΑ: 
Στις Σέρρες 1980-1994 με έργα δικά του και άλλων μουσικών.
Στην Αυστρία (1994) στο Gratz για πιάνο.
Στη Γερμανία, στο Μόναχο, με έργα για τσέλο και πιάνο. Η ”Deutsche Welle” παρουσίασε σε παγκόσμια μετάδοση μέρος του συμφωνικού του έργου.
Ιταλία: 10 Κοντσέρτα στο Δήμο της Βενετίας το 2000 και 2002 μαζί με έργα αθανάτων συνθετών: VIVALDI-CORELLI.
Η Σουηδική Ακαδημία μουσικής στο Gotenborg το 2004 τιμά το συνθετικό του έργο και καταχωρεί τα έργα του στην επίσημη μουσική της βιβλιοθήκη.
Αθήνα: Το 1998 συνεργάζεται με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ του Γ' προγράμματος, παρουσιάζοντας έργα για συμφωνική ορχήστρα σε απευθείας παγκόσμια μετάδοση και την επόμενη χρονιά ηχογραφείται στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ,το συμφωνικό του σκίτσο: ”ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ”, έργο που ενώνει τους απανταχού Έλληνες όλου του κόσμου.
Έχει δώσει συναυλίες στην Έδεσσα-Κατερίνη-Καβάλα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Λάρισσα-Βόλο- Ιωάννινα. Ο Δήμος Σερρών και η Δημοτική επιχείρηση τιμά με Δίπλωμα τη συμφωνία του αρ.1, στις Σέρρες (1997) επίσης συνεργάζεται και με τη συμφωνική ορχήστρα της Ηπείρου γράφοντας μουσική (όπερα).
 Στη Σόφια της Βουλγαρίας, στις 28-11-2009 σε πρώτη εκτέλεση η συμφωνική ορχήστρα της Ακαδημίας με Μαέστρο τον Svilen Simeonov παρουσιάζει το έργο του de profundis και simfonia image. Στην Αθήνα στις 16-04-2011 στο Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», δίνει συναυλία για πιάνο και τσέλο και παρουσιάζει τα έργα του

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 4 - 62100 Σέρρες
Γραμματεία: 2321054268-54226
Κέντρο: 2321054585
Ταμείο: 2321054755

e-mail: dipethes@otenet.gr | dipetheserron@gmail.com
site: www.dipetheserron.gr

Επιμέλεια: SerresLand Team
Από το Blogger.