y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Μια γη απλώνεται ανάμεσα στις βουνοκορφές του Μπέλες και τις ακτές του Στρυμονικού κόλπου. 

ΣΕΡΡΕΣ, ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ, ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ, ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, ΟΡΟΣ ΜΠΕΛΛΕΣ, ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΓΙΤΗ,

Μια γη που μέσα της φυλάσσει λίμνες και ποτάμια, φαράγγια και δάση, αλλά και τα χνάρια δεκάδων λαών που σε αυτήν τη γωνιά της Μακεδονίας απλά μεγαλούργησαν. 

Με κέντρο και αφετηρία «τας αρχοντικάς Σέρρας», η περιήγησή σας στον ομώνυμο νομό συναντάει, όποια πορεία και αν διαλέξετε, έναν πλούτο από διαφορετικές εικόνες. Με την πρωινή ομίχλη του ατέλειωτου κάμπου συνοδοιπόρο και αφού προμηθευτείτε τις απαραίτητες μπουγάτσες από την πόλη, σύντομα οι διαδρομές σας θα σας προσφέρουν καρέ, σχεδόν κινηματογραφικά, που μόνο εδώ συναντά κανείς. Οι Σέρρες καταρχήν είναι η αποθέωση του νερού. Νερό γαλήνιο που πάνω του καθρεφτίζονται τα χιόνια των βουνών, νερό που τρέχει αφρισμένο σε πέτρινα στενά και νερό που διακλαδίζεται σε έναν λαβύρινθο από κανάλια δίνοντας ζωή στον κάμπο.

Και έτσι ήταν από πάντα εδώ. Τους παλιούς καιρούς όλος ο κάμπος πλημμύριζε από τα νερά που έφερνε ο μεγάλος ποταμός Στρυμόνας και οι Σέρρες ήταν ένα φυσικό σύνορο για τις μετακινήσεις των λαών. Μέχρι που ο άνθρωπος τιθάσευσε το ποτάμι και δημιούργησε το μεγαλύτερο διαμάντι της φύσης του νομού, τη λίμνη Κερκίνη. Εκεί που ο Στρυμόνας ηρεμεί προσκαλώντας τα πουλιά να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία. Και μαζί με τον Λαϊλιά και το Μπέλλες με τα πυκνά τους δάση και τον ορμητικό Αγγίτη δημιουργούν μια υπέροχη διαδοχή φυσικών τοπίων.

Δείτε επίσης: ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής» / Ενθετο: «Ταξίδι»
Από το Blogger.