y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Διακρατικό Εργαστήριο του συγχρηματοδοτούμενου διακρατικού  έργου MAPS Military Assets as Public Spaces (MAPS) - Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι” στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT III.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΙΚΤΥΟ MAPS, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ,

Το 1ο Διακρατικό Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στην Cartagena της Ισπανίας την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2016 και είχε τίτλο : “Ανάπτυξη ενδιαφέροντος- Development of the interest”. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Τοπικών Ομάδων Στήριξης (ΤΟΣ - ULG) των εταίρων του MAPS που είχαν την ευκαιρία αφενός να επισκεφτούν όλα τα σημεία της πόλης και να συζητήσουν τις προτεινόμενες παρεμβάσεις που προτείνει η ΤΟΣ της Cartagena και αφετέρου να ενημερωθούν και να αναλύσουν με την μεθοδολογία του URBACT, το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Integrated Action Plan) της ισπανικής  πόλης.

Την Τοπική Ομάδα Στήριξης της πόλης μας εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας κ. Παύλος Μυστακίδης, που είναι και ο επικεφαλής της ΤΟΣ (τμήμα της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης), ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, κ. Νικόλαος Καρανάσιος και ο κ. Δημήτρης Ρωσσάκης εκ μέρους της εταιρίας Eurotec, τεχνικού συμβούλου του Δήμου Σερρών για το έργο MAPS. Στις δυο (2) αυτές ημέρες της διακρατικής συνάντησης εργασίας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν με λεπτομέρεια την προσέγγιση που έχει αναπτύξει όλη την προηγούμενη περίοδο ο Δήμος Σερρών για το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προβληματισμού που άπτεται του τρόπου επανάχρησής τους ως δημόσιοι χώροι. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε η σύνθεση και τα μέλη της ΤΟΣ Σερρών (ULG) καθώς και τα αποτελέσματα από τις εργασίες της πρώτης τους συνάντησης που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΙΚΤΥΟ MAPS, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ,

Παράλληλα δόθηκε και η ευκαιρία για ορισμένες ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα χρήσιμες συναντήσεις και γνωριμίες, όπως αυτή του κ. Μυστακίδη με τον Jose Lopez Martinez, Δήμαρχο της Cartagena, μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης πόλης του Ισπανικού νότου των 220.000 κατοίκων και της μακρόχρονης ιστορίας της, σχεδόν παράλληλης με πολλές άλλες μεσογειακές πόλεις – αποικίες Ελλήνων και Ρωμαίων. Ο κ. Martinez εξέφρασε τον θαυμασμό του, αλλά και το ενδιαφέρον του για την ελληνική συμμετοχή στο έργο MAPS και ενημερώθηκε για τις προτάσεις, αλλά κυρίως για την ωριμότητα των Σερρών στο θέμα αυτό. Το επόμενο Διακρατικό Εργαστήριο του συγχρηματοδοτούμενου διακρατικού  έργου MAPS, θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο στην πόλη Koblenz της Γερμανίας.

Από το Blogger.