y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Κάθε χρόνο, η 19 Αυγούστου υπενθυμίζει εκείνη τη μέρα του 2003, όταν τα κεντρικά του ΟΗΕ στην Βαγδάτη, στο Ιράκ, βομβαρδίστηκαν και 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από τότε, η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης είναι μία ευκαιρία να μνημονεύσουμε τους θαρραλέους άνδρες και τις θαρραλέες γυναίκες που διακινδυνεύουν επιθέσεις, τραυματισμούς και θάνατο κατά την ανθρωπιστική τους υπηρεσία.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ, International Days, ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ,
Πηγή εικόνας: medium.com
Στο σημερινό κόσμο, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν επείγουσας, σωτήριας ανθρωπιστικής συνδρομής απλώς για να επιβιώσουν. Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια έχουν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. δρουν εδώ και καιρό ως εταίροι προσφέροντας σωτήρια βοήθεια σε περιπτώσεις συγκρούσεων, πολέμου και φυσικών καταστροφών, σώζοντας εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. Παρ’ όλ’ αυτά η διασπορά της βοήθειας δεν θα καθίστατο δυνατή χωρίς τους αφοσιωμένους εργαζόμενους στον ανθρωπιστικό τομέα σε όλο τον κόσμο που προσπαθούν να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους ανθρώπους του πλανήτη.

Φόνοι, απαγωγές και επιθέσεις είναι καθημερινοί κίνδυνοι σε έναν κόσμο όπου το 80% της ανθρωπιστικής βοήθειας προσφέρεται σε πολίτες εντός ζωνών συγκρούσεων. Κατά την τελευταία δεκαετία, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της ανθρωπιστικής δράσης έχουν αυξηθεί. Η βία και η ανασφάλεια εμποδίζουν την παράδοση της ανθρωπιστικής συνδρομής εκεί όπου η βοήθεια είναι περισσότερο αναγκαία.

Κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης ας τιμήσουμε και ας γιορτάσουμε το κουράγιο και τον ηρωισμό των εμπλεκόμενων με την ανθρωπιστική δράση, των ανθρώπων που ρισκάρουν τις ζωές τους και την άνεσή τους για να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου και για να προσφέρουν επείγουσα βοήθεια στα θύματα κρίσεων.

Ο Joseph Varughese, Γενικός Διευθυντής του "Hope For Children" UNCRC Policy Center κάνει έκκληση σε όλες τις πλευρές που εμπλέκονται σε συγκρούσεις να σεβαστούν τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Νόμο και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενούς τους να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στη βοήθεια σε όσους την χρειάζονται. 

Πηγή: uncrcpc.org.cy | Το διαβάσαμε εδώ
Από το Blogger.