y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Όσο-όσο πουλάνε τα ακίνητά τους στις παραλίες οι Σερραίοι ιδιοκτήτες και όχι μόνο​. H κρίση και η αύξηση στους φόρους που αφορούν τα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ) ωθούν αρκετούς να πουλήσουν τις περιουσίες ακόμα και κάτω της αντικειμενικής τους αξίας, προκειμένου να γλυτώσουν τα έξοδα.


Την παραπάνω ευκαιρία έχουν εκμεταλλευτεί την τελευταία πενταετία οι «γείτονες» που αγοράζουν οικίες, διαμερίσματα και οικόπεδα θέλοντας να αποκτήσουν μία μόνιμη κατοικία στον αγαπημένο τόπο διακοπών τους.

Η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών στο Στρυμονικό κόλπο είναι Βούλγαροι οι οποίοι κινούν την κτηματική αγορά στην περιοχή ενώ την εμφάνιση τους έχουν κάνει οι Ρουμάνοι και σε μικρότερο βαθμό οι Σέρβοι.

Το 17% των πωλήσεων εξοχικών σε αλλοδαπούς

Μάλιστα το 2014 σύμφωνα με στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει η Ημερησία το 17% των πωλήσεων εξοχικών έγινε σε αλλοδαπούς. Πρώτη στις περιοχές με ιδιαίτερη ζήτηση έρχεται η Χαλκιδική που αποτελεί το Νο1 προορισμό για Ρώσους, Ουκρανούς, Σέρβους, Σκοπιανούς και Βούλγαρους ενώ ακολουθούν η Ασπροβάλτα, τα Βρασνά και η Πιερία.  

Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος των Κτηματομεσιτών Ν. Σερρών κ. Αχιλλέας Κέφας:

«Τα τελευταία χρόνια που έγινε πιο εύκολη η πρόσβαση των γειτόνων μας στην Ελλάδα έχει αυξηθεί το φαινόμενο στο να κάνουν αγορές σε διάφορα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε παραλία. Περισσότεροι γκάμα αγοραστών στο Στρυμονικό κόλπο είναι οι Βούλγαροι οι οποίοι είναι και οι πιο κοντινοί μας γείτονες και προς την περιοχή της Χαλκιδικής είναι περισσότερο οι Ρώσοι.

Βλέπουμε ότι δεν υπήρχε ζήτηση στην θάλασσα και ενώ οι Ελληνικές οικογένειες μέχρι πρότινος μπορούσαν να συντηρήσουν τα σπίτια τους εκεί ήταν παγωμένη η κατάσταση τα τελευταία χρόνια όμως εκεί οι Έλληνες έχουν ξεκινήσει να πουλάνε. Οι τιμές είναι αναλόγως με την παλαιότητα και το είδος της κατοικίας».

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη | Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.