y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών και Εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής σχετικά με το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στον ΟΣΕ στις Σέρρες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΣΕ, ΚΚΕ, ΣΑΚΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ,

Αναλυτικά, το κείμενο:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Θανατηφόρο εργατικό "ατύχημα" στον ΟΣΕ στις Σέρρες

Οι δύο νεκροί εργαζόμενοι του ΟΣΕ, αποτέλεσμα της σύγκρουσης μηχανημάτων του ΟΣΕ στις Σέρρες, μαρτυρούν με τον πιο τραγικό τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στον Οργανισμό, καθώς στο συγκεκριμένο σταθμό των Σερρών δεν υπάρχει ούτε Σταθμάρχης.

Συγκεκριμένα υπήρξε σύγκρουση, ανάμεσα στη Τούμπα και στο Χρυσό Σερρών το μεσημέρι της Δευτέρας16 Μάη, ενός μηχανήματος συντήρησης (μπουρέζα) και ενός ψεκαστικού μηχανήματος (Unimog) του ΟΣΕ με τραγική κατάληξη δύο νεκρούς και δύο τραυματίες υπαλλήλους του ΟΣΕ.

Τεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης του ΟΣΕ, αλλά και όλων των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όλα αυτά τα χρόνια προετοίμαζαν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ προκειμένου να εξασφαλιστούν νέα πεδία κερδοφορίας στα μονοπώλια, επιδεινώνοντας περισσότερο τις συνθήκες εργασίας, αδιαφορώντας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού.

Κατάσταση η οποία, ενόψει και της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο σε βάρος της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού για το κέρδος.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

Την κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ.

Την ολοκληρωμένη διερεύνηση του θανατηφόρου δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών.

Την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών των δύο αδικοχαμένων νεκρών εργαζομένων».

Πηγή: 902.gr
Από το Blogger.