y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Το 2015 η «Αποστολή» με τον IOCC διέθεσαν περισσότερα από 327.000€  για την ενίσχυση καινοτόμων προγραμμάτων 24ων αγροτικών συνεταιρισμών και την στήριξη 850 οικογενειών


Μετά την ολοκλήρωση του ιδιαίτερα επιτυχημένου καινοτόμου αναπτυξιακού Προγράμματος Ενίσχυσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Ομάδων και Συλλόγων  στη Βόρεια Ελλάδα που εκπόνησε κατά την προηγούμενη χρονιά,  ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC,  προχωρά σε περαιτέρω  επένδυση και στήριξη του συγκεκριμένου τομέα ανακοινώνοντας σήμερα τη συνέχιση του προγράμματος.

Σε μία από τις πιο επώδυνες και δύσκολες περιόδους για την χώρα, τους πολίτες και την ελληνική οικονομία, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προχωρά πέραν από τις ανθρωπιστικές τις δράσεις, στην παρουσίαση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων με στόχο την στήριξη των ελλήνων αγροτών προκειμένου να διευρύνουν αλλά και να προωθήσουν την παραγωγή τους.

Το 2015 η «Αποστολή» με τον IOCC διέθεσαν περισσότερα από 327.000€  για την ενίσχυση καινοτόμων προγραμμάτων 24ων αγροτικών συνεταιρισμών και την στήριξη 850 οικογενειών ( περισσότερα από 3400 άτομα)

Για το 2016 η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους αγροτικούς-δασικούς-αλιευτικούς-γυναικείους συνεταιρισμούς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο 2ο Πρόγραμμα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ » κ. Κωστής Δήμτσας δήλωσε : «Σε μία περίοδο που η ανάπτυξη στην Ελλάδα αποτελεί πλέον βιοποριστική αναγκαιότητα, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε  την συνέχιση και ενίσχυσή των αγροτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Προτεραιότητά της «Αποστολής» και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου είναι η στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε την εγχώρια παραγωγή και να δώσουμε στους Έλληνες αγρότες τη δυνατότητα και τα μέσα να προχωρήσουν στο άμεσο μέλλον  τόσο στην παραδοσιακή γεωργία όσο και τις νέες καλλιέργειες».

Το νέο πρόγραμμα έχει σαν βασικό σκοπό του την στήριξη δέκα συνεταιρισμών στις διαδικασίες παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης προϊόντων τους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την αγορά εξοπλισμού σε ποσοστό 100% με  ανώτερο όριο χρηματοδότησης έως του ποσού των €13.000 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για στήριξη βελτιωτικών δράσεων έχουν αποκλειστικά και μόνο συνεταιρισμοί και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις,  και όχιμεμονωμένοιπαραγωγοί, με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι €1.500.000, που εδρεύουν στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η δαπάνη της προμήθειας εξοπλισμού, θα καλυφθεί απευθείας από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και αφορά στην προμήθεια αποκλειστικά καινούργιου εξοπλισμού εργοστασιακής προέλευσης.

Οι Συνεταιρισμοί/ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που θα ενισχυθούν από το πρόγραμμα θα δωρίσουν, από τα είδη που παράγουν, το 10% της αξίας του εξοπλισμού που θα λάβουν από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους συνεταιρισμούς είναι η 27 Απριλίου 2016, Μεγάλη Τετάρτη (27 Απριλίου 2016) έως και τις 15:00. Αιτήσεις γίνονται δεκτές είτε ηλεκτρονικά  στο email: t.galdara@mkoapostoli.gr ή ταχυδρομικά  στα γραφεία της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Δέσπως Σέχου 37, ΤΚ 11743 Αθήνα, με την ένδειξη: ΑΙΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2016. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια επιλογής  και την αίτηση συμμετοχής, στο website της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ www.mkoapostoli.gr και στο τηλέφωνο 2130 184426.

Οι επωφελούμενοι αγροτικοί συνεταιρισμοί που επωφελήθηκαν την πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι:

Κοινωνικός Συνεταιρισμός ‘Σπείρα Γης’ στην Κατερίνη, Υποστήριξη και εκπαίδευση των αγροτών για την ενίσχυση και βελτίωση των καλλιεργειών τους μέσω καινοτόμων,  φυσικών συμπληρωμάτων και εδαφοβελτιωτικών  λίπανσης και ιδιαίτερα της χρήσης της τεχνολογίας ενεργών μικροοργανισμών  ΤΜ.

Γυναικείος Συνεταιρισμός ‘ΒΑΛΜΑΔΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ’ Θεσσαλονίκη, Παραγωγή παραδοσιακών χειροποίητων προϊόντων  (τραχανάς, χυλοπίτες, μαρμελάδες, γλυκά, πίτες, κλπ).

Γυναικείος  Συνεταιρισμός  ‘ΕΥΓΕ’  Θεσσαλονίκη, Παραγωγή παραδοσιακών χειροποίητων προϊόντων  (τραχανάς, χυλοπίτες, μαρμελάδες, γλυκά, πίτες, κλπ).

Κοινωνικός Συνεταιρισμός ‘ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ’  Φλώρινα,    Διαλογή και τυποποίηση μεγαλόσπερμων φασολιών Πρεσπών (γίγαντες)

Γυναικείος Συνεταιρισμός ‘ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ’ Θεσσαλονίκη, Παραγωγή χειροποίητων παραδοσιακών ποντιακών ζυμαρικών, που προψήνονται στο τζάκι, γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων (HACCP).

Κοινωνικός Συνεταιρισμός ‘ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΓΗ’ Σέρρες, Καλλιέργεια δενδρυλλίων αρώνιας και πρωτογενής μεταποίηση (αποξηραμένος καρπός, σιρόπι, τσάι, dressing, γλυκό του κουταλιού), καθώς και καλλιέργεια σιταριού και παραγωγή αλεύρου και ζυμαρικών με χρήση βουβαλίσιου γάλακτος.

Κοινωνικός Συνεταιρισμός ‘ΚΑΤΩ ΠΟΡΡΟΙΑ’ Σέρρες, Παραγωγή αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών (καλλιέργεια 75 στρεμμάτων ρίγανης) και βιολογική παραγωγή.

Κοινωνικός Συνεταιρισμός ‘ΑΡΩΝΙΑ ΣΕΡΡΩΝ  Σέρρες, Βιολογική καλλιέργεια 150 στρεμμάτων αρωματικού φυτού αρώνιας, μεταποίηση, συσκευασία και εμπορία μαρμελάδας, γλυκού του κουταλιού, κατεψυγμένων προϊόντων και σταφίδας. Βιολογική καλλιέργεια ροδιού, παραγωγή χυμού που χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής ως προσθετικό συστατικό στα προϊόντα αρώνιας και με σκοπό εμφιάλωσης και εμπορίας του χυμού.     

Γυναικείος Συνεταιρισμός ‘ΚΥΨΕΛΗ’ Θεσσαλονίκη, Παραγωγή χειροποίητων ζυμαρικών, γλυκών του κουταλιού, μαρμελάδων και σαλτσών. Τροφοδοσία εκδηλώσεων και θρησκευτικών τελετών

Δείτε όλο το άρθρο στο dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.