y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο κ. Νίκολιτς ευχήθηκε να γίνουν οι Σέρρες τόπος προσκυνήματος για τους Σέρβους, όπως το Άγιον Ορος και η Κέρκυρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΒΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Επίτιμο δημότη Σερρών ανακήρυξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με ομόφωνη απόφαση. Ο δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης το πρωί της Τρίτης 19/4 του επέδωσε το Χρυσό Κλειδί της πόλης και Δίπλωμα Τιμής στη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Σερρών.


Ο κ. Αγγελίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις και το πνεύμα αλληλεγγύης, που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες και ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στη Σερβία μπορεί να διαδραματίσει πολύτιμο ρόλο ως γέφυρα επικοινωνίας»  επίσης χαρακτήρισε την ανακήρυξη του κ. Νίκολιτς σε επίτιμο δημότη Σερρών «ως την απαρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας του Δήμου Σερρών με δήμους της Σερβίας, στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και των επιστημών».

Γι αυτό τον σκοπό ζήτησε τη συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ο κ. Νίκολιτς στην αντιφώνησή του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή και τόνισε πως τη Σερβία με τις Σέρρες και την Κεντρική Μακεδονία συνδέει «ένδοξο ιστορικό παρελθόν».

«Είμαι ανάμεσα σε δικούς μου ανθρώπους, συγγενείς της ιστορίας» είπε, έκανε λόγο για «κοινούς ιστορικούς παρονομαστές Σερβίας-Ελλάδας», χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» την ιστορία των δύο λαών, από την εποχή του Βυζαντίου και εξέφρασε την ελπίδα οι Σέρβοι να επισκέπτονται την περιοχή με την ίδια ιστορική και ανθρώπινη περιέργεια.

«Ας γίνει το Χρυσό Κλειδί της πόλης των Σερρών σύμβολο διαρκούς ενότητας των λαών μας, ας ξεκλειδώσει τις πύλες της γνώσης και της έρευνας» σημείωσε ο κ. Νίκολιτς και ευχήθηκε να γίνουν οι Σέρρες τόπος προσκυνήματος για τους Σέρβους, όπως το Άγιον Ορος και η Κέρκυρα.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου όπως επίσης και την προσφώνηση του Προέδρου της Σερβίας από τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη στο anexartitos.gr

Από το Blogger.