y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Δεν λένε να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου οι «θεριακλήδες» που παρά τους συχνούς ελέγχους, τις ενημερωτικές καμπάνιες και τα «τσουχτερά» πρόστιμα εμμένουν να καπνίζουν σε δημόσιους χώρους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΕΛΕΓΧΟΙ,

Ταβέρνες, καφετέριες και άλλοι χώροι συνάθροισης είναι συνήθως όπου σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα παραβατικότητας ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι δεν σέβονται ούτε τους χώρους υγείας καπνίζοντας ακόμα και στα Νοσοκομεία. Στις Σέρρες  καθ όλη την διάρκεια της χειμερινής περιόδου πραγματοποιήθηκαν δεκάδες έλεγχοι από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Π.Ε. Σερρών αλλά και την Αστυνομία ενώ κόπηκαν και αρκετά πρόστιμα.

Οι υπάλληλοι συχνά γίνονται αποδέκτες ανάρμοστης συμπεριφοράς από τους παραβάτες οι οποίοι αρνούνται να συνεργαστούν στον έλεγχο και να δώσουν τα στοιχεία τους.  Τα πρόστιμα αγγίζουν τα 600 ευρώ για το κατάστημα και τα 50 ευρώ για τον καπνίζοντα.

Ε. Τανταλάκη: «Κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν»

Όπως μας δήλωσε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Ευαγγελία Τανταλάκη:«Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε συνεργασία και με την Αστυνομία οι οποία έχει και αυτή την εμπλοκή της σε αυτό το θέμα. Ο Νόμος εξακολουθεί να ισχύει, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν και οι παραβάτες. Όταν μα έρχονται οι καταγγελίες από το 1142 γιατί αυτό προσωπική παρουσία των καταγγελλόντων δεν υπάρχει πλέον σε εμάς κάνουν τις καταγγελίες τους στο 1142 και από εκεί μας έρχονται σε εμάς. Πραγματοποιούνται οι έλεγχοι  έχουν καταβληθεί πρόστιμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση του Νόμου κατά του καπνίσματος κάποιοι συμμορφώνονται, κάποιοι δυστυχώς δεν λένε να καταλάβουν».

Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.