y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γυναίκες πυροβόλησαν μέσα από αυτοκίνητο και κατόπιν επιχείρησαν να κρυφτούν μέσα σε κτήριο - Σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση σύλληψής τους από την αστυνομία, αφού είχαν ταμπουρωθεί σε κτήριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,

Δύο γυναίκες επιτέθηκαν σήμερα κατά του αρχηγείου των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στη συνοικία Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, οι δύο γυναίκες πέταξαν χειροβομβίδες και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου. Εργαζόμενοι ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν τη μία από τις δύο γυναίκες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk μετέδωσε ότι οι δύο γυναίκες οχυρώθηκαν στη συνέχεια σε παρακείμενο κτίριο και τελικά σκοτώθηκαν και οι δύο κατά την επιχείρηση της αστυνομίας. 

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet αναφέρει ότι δύο γυναίκες έφθασαν στον τόπο της επίθεσης με ταξί και άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου της αστυνομίας στη συνοικία Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες βγήκαν από το ταξί και διέφυγαν πεζή στα σοκάκια της περιοχής.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της επίθεσης:


Οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις είναι συνήθης στόχος επιθέσεων, τόσο του PKK όσο του ακροαριστερού "Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/Μετώπου (DHKP-C), το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις από τη δεκαετία του '70 εναντίον εκπροσώπων του τουρκικού κράτους, του καπιταλισμού και αμερικανικών συμφερόντων.

Πηγή: protothema.gr
Από το Blogger.