y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Ως ύποπτοι καλούνται οι καταθέτες της τράπεζας UBS, για να δικαιολογήσουν τα δυσανάλογα ποσά στους λογαριασμούς τους σε σχέση με τις φορολογικές τους δηλώσεις. Περιπτώσεις καταθετών που προκαλούν πολλά ερωτηματικά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ,

Έμποροι, συνταξιούχοι, γιατροί, ακόμη και ....ανεπάγγελτοι αναμένεται να κληθούν τις επόμενες ημερες από τους οικονομικούς εισαγγελείς, και μάλιστα με την ιδιότητα του υπόπτου, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα ποσά που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς τους στην ελβετική τράπεζα UBS, μέσω της λίστας Μπόργιανς.

Τουλάχιστον 100 πρόσωπα καλούνται να καταθέσουν ανωμοτί για τις πράξεις του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, για να εξηγήσουν πως βρέθηκαν στην κατοχή τους τα ποσά που εντοπίστηκαν σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς και φέρονται -για τον καθένα ξεχωριστά- να υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο λόγος που οι εισαγγελείς αποφάσισαν να κλητευθούν συγκεκριμένους Έλληνες καταθέτες ως υπόπτους είναι οι διαφοροποιήσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην κατάθεσή τους στην UBS και στις φορολογικές τους δηλώσεις από μία 12ετία. Συγκεκριμένα, προχώρησαν στον έλεγχο των φορολογικών τους δηλώσεων τα έτη 2000 έως 2012, οι οποίες φαίνεται πως δεν αντιστοιχούσαν στις υψηλές καταθέσεις που διέθεταν στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά, δικηγόρος με γραφείο στο Κολωνάκι, που όμως, δεν έχει αναμειχθεί σε μεγάλες υποθέσεις, εμφανίζεται να δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 100.000 ευρώ, ενώ στο λογαριασμό του στην UBS το ποσό ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστοιχα, γιατρός –και πάλι με γραφείο στο κέντρο της Αθήνας- φαίνεται να καταθέτει εβδομαδιαίως χρήματα, ύψους 200.000 ευρώ, τα οποία «φεύγουν» στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην εν λόγω ελβετική τράπεζα.

Τα παραδείγματα είναι εκατοντάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες:

- έμπορος ετοίμων ενδυμάτων δήλωνε την 12ετία εισοδήματα ύψους 838.000 ευρώ, ενώ είχε στην UBS 5.300.000 ευρώ.
- πολιτικός μηχανικός δήλωνε εισοδήματα 2,5 εκ ευρώ και είχε καταθέσεις 6,5 εκ ευρώ και συνταξιούχος δήλωνε 477.000 και είχε καταθέσεις στο εξωτερικό 1,9 εκατομμύρια ευρώ
- δημόσιος υπάλληλος με εισοδήματα την 12ετία 813.000 ευρώ είχε καταθέσεις 2,7 εκ ευρώ
- συνταξιούχος με 1.150.000 είχε καταθέσεις 5,2 εκατομμυρίων
- γιατρός με δηλωθέντα εισοδήματα 1,5 εκατ. Είχε “οικονομίες” 5,5 εκ. ευρω
- δικηγόρος με δηλωθέντα εισοδήματα 800.000 διέθετε στην UBS ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ
- φορολογούμενος που σήμερα δηλώνει ανεπάγγελτος δήλωνε την 12ετία 1,8 είχε καταθέσεις 7.000.000 ευρώ.

Πηγή: news247.gr
Από το Blogger.