y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Την ημέρα που αφίχθη στις Σέρρες η Ἱερά καί θαυματουργή Εἰκόνα τῆς Παναγίας Ξενιᾶς, προερχομένη ἀπό τήν ὁμώνυμη Ἱερά Μονή τοῦ Ἁλμυροῦ Μαγνησίας, επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Θεσσαλών ν.Σερρών «Παναγιά η Ξενιά» να τελέσει τα εγκαίνια των νέων του γραφείων.

ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ,

Στίς 7:30 τό απόγευμα της Παρασκευής (6/11) ὁ Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος καί Ἁλμυροῦ κ. Ἰγνάτιος παρουσία του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγου και του Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ.Κυριακου τέλεσαν τον αγιασμό των εγκαινίων του Συλλόγου Θεσσαλών Νομού Σερρών «Ἡ Παναγία Ξενιά».

Τη τελετή των εγκαινίων τίμησαν με τη παρουσία τους η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθ.Μασλαρινός και Π.Σπυρόπουλος,  οι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Σερρών Ηλία Γκότσης και Στέργιος Γαλάνης, ο Διοικητής του  10ου Συντάγματος Πεζικού «ΧΜΠ»- συνταγματάρχης Ιωάννης Γκουτζουρέλας (θεσσαλικής καταγωγής), ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ κ.Σωτήρης Κοτσαμπάς, ο επιχειρηματίας κ.Τάκης Κάντζας καθώς και πλήθος Θεσσαλών που δραστηριοποιούνται και ζουν στις Σέρρες.

Ο Σύλλογος Θεσσαλών ανασυστάθηκε χάρη στις άοκνες προσπάθειες του κ.Παναγιώτη Γκέκα, ο οποίος ανέλαβε και την Προεδρία του Συλλόγου καθώς και των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Συλλόγου ήταν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπου είχε πολυπληθή παρουσία με παραδοσιακές φορεσιές από περιοχές της Θεσσαλίας.

Τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στη γωνία Δημογερόντων και Δυτικής Θράκης στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.