y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ξεκίνησε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Σερρών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ,


Το πρόγραμμα των στειρώσεων θα συνεχιστεί για τα επόμενα τρία Σαββατοκύριακα (έως 24/10). Να σημειωθεί ότι οι κτηνίατροι του Δημοτικού Κυνοκομείου για το 2015 στείρωσαν 190 αδέσποτα ζώα.

Στο χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου βρέθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για το Δημοτικό Κυνοκομείο Χρήστο Γρηγοριάδη για να παρακολουθήσουν τις εργασίες των κτηνιάτρων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ,


Αναφερόμενος στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων ο κύριος Αγγελίδης, δήλωσε ότι είναι ένα σύνθετο, χρόνιο πρόβλημα, που γίνεται οξύτερο από την αμέλεια και την εγκατάλειψη των ζώων από μία μερίδα συμπολιτών μας, και τους ζήτησε να μην εγκαταλείπουν τα ζώα, γιατί έτσι δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το κυνοκομείο  κύριος Χρήστος Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που θα καταβάλει προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και τόνισε ότι απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας ώστε να μην πολλαπλασιάζονται τα εγκαταλελειμμένα ζώα.

«Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το θέμα των αδέσποτων ζώων. Με τις υποδομές και τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του  προβλήματος των αδέσποτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Γρηγοριάδης.

Να σημειώσουμε πως δύο εβδομάδες πιο πριν τελείωσε το πρόγραμμα στειρώσεων που πραγματοποίησε ο Φιλοζωϊκός Ομιλος Σερρών με Ευρωπαίους εθελοντές κτηνιατρους. Μεταξύ του Φ.Ο.Σ. και του Δήμου Σερρών υπάρχει εδώ και δύο χρόνια μια «κόντρα» με αντεγκλήσεις και από τις δύο πλευρές, που ευχόμαστε να βρουν ένα κοινό τόπο συνεννόησης προς όφελος των αδέσποτων.

Πηγή: anexartitos.gr

Από το Blogger.